Борисов: По-голяма демокрация не е имало

28 декември 2012 в 18:04 5159 6

Бойко Борисов Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов Снимка: БГНЕС

По-голяма демокрация в тази държава никога не е имало. Всеки да може да говори каквото си иска за управляващите. Това каза в интервю за Канал 3 премиерът Бойко Борисов.

Премиерът определи като "пълни глупости" твърденията, че има милиционерска държава и няма свобода на словото.

"Това са пълни глупости. Считаш ли, че е милиционерска държавата и пред хиляди и милиони хора ти в момента да говориш това. Защо не го говорят там, където има милиционерски държави. Почваш да говориш неща, които не са верни, преди два дни ми си се обадил и казваш, че искаш интервю. Някой да ти е казал какви въпроси да ме питаш, някой да ти е казал, че, ако питаш нещо, ще ти вземат камерата и касетата. Никой”, каза премиерът в отговор на водещия Сашо Диков. 

„Пълна свобода имаш, стоиш пред премиера в момента, задаваш му каквито искаш въпроси и никой не ти пречи”, каза Борисов. „Това е максимумът, никъде го няма това в света. Мислиш ли, че в Съединените щати някой ще отиде при Обама, при Меркел и т.н. без да му кажат – дайте ни въпроси”, каза Борисов. 

"Има медии, които тиражират пълни лъжи. Те се знаят кои са. Всеки знае кой какви интереси обслужва, хората ги знаят добре и могат да си направят изводите. Но всеки може да каже каквото си иска и има къде да го каже", каза още премиерът. 

Борисов отрече да е задрямвал по време на церемонията за връчване на Нобеловата награда на ЕС в Осло. "Никога не съм задрямвал. Какво показват камерите, че чета есемеси. Чета си есемесите, министрите ми пишат", отговори той.

„Ти казваш в момента – премиерът спи в Осло”, някой пречи ли ти да го казваш? Питам аз – кое е милиционерска държава и кой ти пречи да го казваш", обърна се към водещия Борисов. Той обясни, че "премиерите командват държави", няма как три часа, колкото е била церемонията в Осло, да не прочете какво се случва в държавата.

"Всеки гледа да си свърши работата", всички пишат есемеси, посочи той.

Областният координатор на ГЕРБ в Димитровград Иво Димов ще бъде уволнен от премиера Бойко Борисов заради фалшива диплома, каза още премиерът. „Не знаех, че Иво Димов е областен координатор на Димитровград, знам само, че е кмет. Не знаех, че не е Иван Петров. А, да, Цветанов го беше сменил на извънредна късна среща. Сега след като знам, ще го махна“, заяви министър-председателят. 

Тогава, именно с sms, депутатът Иван Петров уведоми премиера, че Иво Димов е с фалшива диплома. 

„Планирали сме бюджета, 2.5 милиона през януари ще платим премиите на олимпийците. В бюджета за 2012 година няма определени пари за награди, защото просто няма как да бъдат предвидени“, каза Борисов, след което обясни за прословутото ползване на правителствения самолет от футболните отбори. „Давал съм го самолета на много отбори да пътуват. Това е обикновен самолет. Никой не иска да се води на него, защото харчи много. Който си плаща, да го взима. Повечето от отбора на „тигрите“ не са се возили на самолет, голяма работа. Няма значение кой отбор го плаща.

Този самолет съм го пращал хиляди пъти за полицаи, за пожарникари и за какво ли още не“, добави премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!