Бойко към лекарите от Бургас: Къде е тоя, якият касапин (Видео)

Нели Чолашка 25 юли 2012 в 17:53 3492 5

Бойко Борисов на награждаването на лекарите от Бургас. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов на награждаването на лекарите от Бургас. Снимка: БГНЕС

"Къде е тоя, якият касапин", попита премиерът Бойко Борисов по време на награждаването на лекарите, грижили се за пострадалите израелски туристи при атентата в Бургас, съобщи БГНЕС.

Думите му предизвикали смут и срамежливи усмивки сред присъстващите лекари.  

Лекарите, които се погрижиха за ранените израелските туристи след кървавия атентат на бургаското летище "Сарафово" на 18 юли, получиха специални награди от Министерството на здравеопазването (МЗ).

"Още веднъж да благодарим на всички доктори, медицински сестри, санитари, доброволци, специално да благодаря на тези доктори от ВМА, които за по-малко от 30 минути съумяха с личните си автомобили да дойдат на аерогарата и да излетят със самолета за Бургас, на тези, които са били на почивка и само като са чули за тежкия инцидент от плажа са отишли, слагат престилки и ръкавици, влизат и започват да оперират", каза още Борисов.

До няколко дни ще има резултати от оперативно-издирвателните дейности на екипите и следствието във връзка с разкриване на самоличността на атентатора от летище Бургас, съобщи д-р Галина Милева, депутат от ГЕРБ и съдебен медик, която присъства на награждаването.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!