Резултати от анкетата: Мосад стои зад атентата в Бургас

Последна промяна на 25 юли 2012 в 15:50 1791 3

Мосад стои зад атентата, който уби 7 души в Бургас на 18 юли. Това е преобладаващото мнение на гласувалите в анкетата на OFFNews.bg.

От общо 260 отговорили 35% (90 човека) смятат, че вината за атентата е на Мосад, а причината - за да ни вкара във война с Иран.

Други 23% (60 гласа) насочиха вниманието към Иран и връзките му с тероризма. Според тази част от гласувалите зад атаката стои ливанската шиитска групировка "Хизбула".

20% от гласувалите смятат, че атентатът в морския град има връзка с Евродоклада за България. 52-ма са гласували за това, че причинителят е съвсем друг, който иска да отвлече вниманието от оценяването на страната ни в Европа.

Според други 10% (27 гласа) терористичната групировка "Ал Кайда" е предизвикала взрива в Бургас.

С най-малко гласове се нареждат другите три възможни отговорници за трагедията - конкуренти, които искат да саботират туризма по Черноморието (8 %), наши радикални ислямисти (3%) и Сирия (1%).

Новата анкета вече е активна. В нея ви питаме "Кой българин ще вземе злато от Олимпийските игри?".

Възможните отговори може да видите в колонката вдясно на сайта, където и се гласува.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.07 2012 в 14:37

Компетенция блика от всички отвърстия. На 100%. :) :) :)

25.07 2012 в 18:37

Не можах да участвам в анкетата, но за мен "Хизбула" е най-назад от кандидатите. Някак това не е техния почерк. Те са професионалисти и ако се бяха захванали или нямаше да има жертви при същия шум или нямаше да има оцелели. При това "Хизбула" не само казват, че са те, но и винаги обявяват защо го правят. Също не мога да заподозра и МОСАД. По-скоро ми прилича на работа на някоя братска (за нас, пък и за Израел) разузнавателно-диверсионна служба, която нещо се опитва да намекне на Израел. Дали около събитията в Сирия, дали около Иран - няма идея.

25.07 2012 в 16:59

Сега трябва да се обадим до посолството на Израел да ги осведомим за резултатите от анкетата проведена в един от най-уважаваните интернет ресурси в страната и да ги помолим за коментар :):)