Баретата искал да си върне контрола над наркоразпространението

Юлиан Христов 30 януари 2013 в 08:47 2321 3

Зам. градският прокурор Роман Василев. Снимка: БГНЕС, архив
Зам. градският прокурор Роман Василев. Снимка: БГНЕС, архив

Златомир Иванов-Златко Баретата вероятно е искал да си върне контрола над наркоразпространението. Тази версия изрази пред БНТ зам. градският прокурор Роман Василев. 

"За мен, когато някои лица излязат от съответния бизнес, винаги се намества другият, а когато искат да се върнат, обикновено следват такива неща", коментира той. 

Василев обясни, че за момента обаче няма водеща версия, по която разследващите работят. Той допълни, че огледите и днес продължават, а първите 72 часа са най-важни за едно разследване и събирането на доказателства. "Ако има версия, която натежава, бъдете сигурни, че ще бъдат предприети действия по арести на лица и повдигане на обвинения", каза Василев.

Зам. градският прокурор смята, че пораженията, които са нанесени на Баретата, сочат към тезата, че стрелбата е била с цел убийство. Стрелбата е осъществена с автоматично оръжие, а видът на боеприпасите ще стане ясен след експертиза. Разследващите проверяват и версията за втори екип от стрелци, на някой от другите входове на Съдебната палата. Разследването се води от зам. градският прокурор Бисер Кирилов, който беше един от първите на мястото на стрелбата във вторник. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!