Прокуратурата притеснена, че се стреля под носа ѝ

Юлиан Христов 29 януари 2013 в 14:47 3140 2

Съдебната палата минути след стрелбата. Снимка: Сергей Антонов
Съдебната палата минути след стрелбата. Снимка: Сергей Антонов

Сериозно безпокойство и тревога буди възможността да се извърши такъв брутален акт на насилие в центъра на столицата, в район, в който са ситуирани основни държавни институции и обществени сгради, акт, извършен по начин застрашаващ живота и здравето на много граждани.

Това се казва в прессъобщение на Софийската градска прокуратура, изпратено до медиите. 

В сградата на Съдебната палата се помещават Върховният касационен съд (ВКС) и  Върховната касационна прокуратура (ВКП), където са съответно и кабинетите на главния прокурор и на председателя на ВКС. В същата сграда се помещават Софийската градска прокуратура (СГП), Софийски градски съд (СГС), Апелативният съд София, както и военни съдилища. 

След стрелбата СГП е образувала досъдебно производство срещу неизвестен извършител, за направен опит за убийство. Разследването е за опит за убийство по начин и със средства, опасни за живота на повече от един човек, както и за причинен чрез взрив умишлен пожар.

Всички действия от компетентността на прокуратурата са предприети незабавно. Определен е наблюдаващ прокурор от СГП, който активно ръководи и участва при първоначалните действия по разследването, провеждано на този етап от органите на СДВР.

От СДВР съобщиха, че на мястото на престрелката са открити гилзи от оръжието на охранителите на Баретата. Както вече OFFNews съобщи, оръжието е иззето от полицията за експертизи. Огледът на мястото вече е приключил, но засега те е ясно какво е оръжието, което са използвали нападателите. 

Полицията издирва и автомобила, с който са избягали стрелците. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови