Делото "Балтов" излезе във ваканция

Юлиан Христов 21 юни 2012 в 11:26 2091 0

Подсъдимите за смъртта на Балтов. Снимка: БГНЕС, архив
Подсъдимите за смъртта на Балтов. Снимка: БГНЕС, архив
Делото за убийството на студента Стоян Балтов пред дискотека „Амнезия" през 2008 година излезе в четиримесечна ваканция. Следващото заседание по делото беше насрочено от съдия Петя Крънчева за 4 октомври. Делото днес беше отложено поради отсъствието на адвокат Паулина Китанова, която защитава подсъдимия Светлозар Стоилов. От нейно име беше представена молба за отлагане, тъй като детето й е в болница и тя трябва да се грижи за него. Съдиите получиха и справка от МБАЛ „Царица Йоанна", удостоверяваща това. За октомврийското заседание трябва да бъде призован и свидетелят Даниел Иванов от Елхово. Той трябваше да бъде разпитан днес в Софийски градски съд. Оказа се, че не е получил призовката си, тъй като е в чужбина. Справка в МВР показва, че има данни Иванов да е напуснал страната на 12 юни миналата година и няма индикации да се е върнал.

 Повече от 3 години минаха от трагичната декемврийска нощ, в която студента Стоян Балтов почина пред дискотека „Амнезия“ след брутален побой. Подсъдими по делото са трима младежи – Вили Георгиев, Александър Данаилов и Светлозар Стоилов. Те са обвинени, в предумишлено убийство, извършено по особено жесток начин.

Делото за убийството на Балтов бе спряно през юли 2009 година и бе върнато за ново разследване, заради допуснати нарушения на прокуратурата, довели до накърняването на защитата на един от обвиняемите-Вили Георгиев.

Въпреки изминалите три години, на всяко заседание по делото присъстват приятели и състуденти на убитото момче, които искат виновниците да бъдат осъдени. Според тях, защитата нарочно бави делото, за да могат свидетелите да забравят какво са видели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови