Атанасов: Внезапната смърт по делото „Цветанов” е смущаваща

Последна промяна на 25 август 2013 в 12:14 4782 31

Атанас Атанасов. Снимка: БГНЕС
Атанас Атанасов. Снимка: БГНЕС

Смущаващо ми звучи смъртта на експерта по делото за подслушване, заяви пред БНР ген. Атанас Атанасов от ДСБ, бивш директор на Разузнаването.

Той подчерта, че в последните години в България е имало фрапиращи случаи с разчистване на неудобни свидетели по неудобни дела.

„Възможни са и разчиствания на сметки, дори и с посягане на живота на хората, за да може да се прикрият други по-тежки престъпления. Може да има и случайности”, коментира Атанасов.

Той заяви още, че за да има прозрачност в държавата, властта трябва да бъде контролирана от обществото и да отговаря на всякакви въпроси, дори и на неудобните.

OFFNews припомня, че вчера стана ясно, че внезапна смърт ще блокира разследването за нерегламентирано подслушване срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Професор Евгений Николов, шеф на Националната лаборатория по компютърна вирусология в БАН, е загинал в катастрофа на 17 юли.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.08 2013 в 23:26

asdf, няма никаква специална причина да съм запознат с катастрофата. Тя получи много широко медийно отразяване на 11 юли и следващите дни. Щом напишеш американец, ТИР, Кресненското дефиле и датата и веднага ти излиза. И плюс сърч с Евгений Николов. Той умира няколко дни след това в болницата от политравми.
Странно е, че не се търсят външни експерти или такива от производителя на техниката. Особено щом се твърди, че в България това бил едва ли не единственият капацитет по въпроса. Което, разбира се, не е вярно, но АКО е така, то задължително трябва да се осигурят мнения на повече експерти. Дори на най-просто дело за делба на селска къща, при са необходими три, стига се до пет вещи лица. Камо ли при този случай.
Привсе това, твърдението, че това бил уникален експерт по тази уникална техника е в противоречие с първоначално съобщената информация, че ченгетата от "цецомобила" били бъркали по техниката с отвертки. Значи те повече и разбират от учените от БАН.
Прави впечатление и съмнителното мълчание на прокуратурата, която оставя в медиите да се пускат такива внушения без да ги опровергава. Същевременно не се е чуло да има следствие нито срещу участниците в масовата катастрофа на 11 юли (установено е, че виновен е шофьора на колата пред мерцедеса джип на Николов, изпреварвал неправилно и първа ударила се в ТИР-а), нито срещу екипа от "Пирогов", лекувал Николов след катастрофата.

25.08 2013 в 21:46

Леле, колко просташка помия се е изляла, само да бъде защитен един от най-големите престъпници в страната! Тази страна се нуждае от законност и справедливост, независимо кой я управлява. Най-голямото потъпкване на законите беше по време на управлението на ГЕРБ. И винаги ще се намерят такива, за които законите не важат. Докато в тази страна не се научим ДА СПАЗВАМЕ ЗАКОНИТе и те да важат абсолютно за ВСИЧКИ, винаги ще кретаме на опашката на цивилизованите страни. Разбира се, не можем да искаме от един учител по физкултура да познава законите . Освен това, не можем да очакваме нещо друго и от пожарникара, който се е учил как се управлява една страна единствено от това, което е видял от др.Т.Живков, докато е пазил гърба му.

25.08 2013 в 21:18

Rotten, очевидно и ти, по някаква причина, си се запознал с обстоятелствата при тази катастрофа. За съжаление, долният манипулатор Атанасов, не е напарвил това нещо. Очевидно и мнението ти за Атанасов съвпада с моето, ченге-манипулатор. Жалка картинка. Още по-жалкото е, че много хора ще се вържат на идиотщините, които бърщолеви това ченге.

25.08 2013 в 21:06

Призовавам всички, които са свързани с ДСБ и Реформаторския блок, да се разграничат от този манипулатор-ченге.
Ако пък случайно някой се усъмни, че съм платен драскач - нека заповяда "на бира" с мен. Обещавам да го черпя ако намери и грам корист в моите думи.

25.08 2013 в 20:59

Да не ви казвам, какво ми иде да избълвам срещу този плазмодий!!!

25.08 2013 в 20:58

Меко казано те подкрепям. Още повече познавах Евгений. Винаги съм се съмнявал в Атанасов но от днес след тези изказвания аз няма да имам довереи към никоя политическа сила, която ползва този човек за своите цели. След смъртта на Евгений си направих труда да разпитам и да изчета всичко, което беше свързано с инцидента. Ако и този набеден политик си беше направил труда да направи същото, щеше по естесвен път, без намесата на извънземен разум да стигне до извода, че едва ли има режисьор, който би могъл така да нареди нещата. Между другото, Евгений беше експерт и по онова дело, за автентичността на записите, пуснати от лудото Яне и Алексейчо. Тогава всички твърдяха, че нещата пак са нагласени, този път в полза на ББ.

25.08 2013 в 19:34

Не може дя бъде, това не е интелигентно:

"Вярвай на статуквото… Ако “десните”, дето никакви ги няма, се обединят с ГЕРБ – край на статуквото… Истина ви казвам…"

25.08 2013 в 19:33

Този "Гном" стана вир-вода след като по една телевизия го притиснаха с доказателства и се разбра,че също принадлежи към ДС.Колкото какво е казал експерта като "експертно"заключение е смешно, тъй като всеки от експертите прокурори може да го прочете в техническия паспорт и документи за обслужване на въпросните автомобили.Странното е ,че този се изказва така некомпетентно сякаш са му поръчали пак да клевети и лъже.

25.08 2013 в 19:31

Вярвай на статуквото... Ако "десните", дето никакви ги няма, се обединят с ГЕРБ - край на статуквото... Истина ви казвам...