Гаф на следователи за малко не блокира обвинението срещу Цветанов

Последна промяна на 30 юли 2013 в 16:25 1876 7

Цветан Цветанов
Цветан Цветанов

Заради допуснат гаф на следователи от следствения отдел на Софийска градска прокуратура бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е бил привикан днес отново, за да се коригира грешката.

Грешката била сбъркано обвинение от страна на следователките, заради което внасянето на обвинителния акт е щяло да се забави допълнително, обясни адвокатът на Цветанов Менко Менков. 

"Следователките са объркали обвинението, въпреки че преди две седмици ни беше предявено разследването. Наложи се тази сутрин г-н Цветанов да ходи при наблюдаващия прокурор, за да може той да поправи грешките. В противен случай – трябваше да връщат делото и да изчакаме още два месеца с внасянето на делото в съда, а нашата цел е – колкото се може по-бързо делото да влезе в съда. Съдействахме по-бързо да станат нещата, за да може да бъде внесен обвинителният акт”, обясни адвокат Менков.

„Самият факт, че следователките не могат да измислят правилно обвинение, е доказателство, че обвинението куца, и съм сигурен, че няма да могат да го докажат в съда”, коментира адвокат Менков.

Цветанов е обвинен за това, че е отказал да разпореди подслушване спрямо бившия директор на звеното на ГДБОП във Велико Търново Орлин Тодоров. Бившият вътрешен министър е отказал да подпише искане за прилагане на специални разузнавателни средства за една открадната катерушка и една открадната пързалка от село Първомайци край Горна Оряховица. 

Главният прокурор Сотир Цацаров коментира случая така: „Да, катерушка има, да, пързалка има, но да не говорим с факти от делото, а да говорим хипотетично. Ако си представим, че освен кражба на цял такъв комплекс от съоръжения пред един хотел, която полицейски служител е поръчал на криминално проявени лица, да ги преместят пред друг хотел, който е стопанисван от него, ако си представим, че освен катерушки, имаме и изнудване, освен изнудване – имаме и длъжностно престъпление и стигнем до извода, че съдия е подписал СРС-ата, дали ще опрем само до катерушката”.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

25.08 2013 в 19:44

Много е странно,че интелигентите хора в България не разбраха че и изборите през 2013г.нагло бяха фалшифицирани и признаци за това има в големи количества,а в такава ситуация нищо случайно няма.Нищо случайно няма,че подготовката за държавен преврат чрез фалшифициране на избори започна да се подготвя далеч преди ГЕРБ да си подаде оставката.Изглежда и министъра,който е сега на МВР е знаел,че ще става министър,доста време преди изборите,че напусна поста си в Президенството!.По странен начин се реагира на доноси от явно заангажираните в преврата.Възнаградиха и Мая Манолова за "смелостта" с която подаде "анонимния"сигнал в прокуратурата за "фалшиви" бюлетини там където те се отпечатват като оригнали!?.Няма нищо случайно как и колко време преди оставката на Борисов се появи TV7 И започна медийно да подготвя фалшифицирането на изборите и то съвсем не е случайно демонстрацията,че разполага с много пари и не случайно демонстрира,че зад гърба на TV7 седи американската CNN,която е информирана за събитията които предстои да се случват не само у нас,а и по света.Не случайно някой беше дал гаранции на новия прокурор да се занимава със слухове и анонимни доноси,чрез които не случайно TV7 опорочи изборите за да има предлог да се оправдаят фалшивите резултати.Не случайно и конституционния съд си затвори очите и ушите .Не случайни фалшиви социолози "предсказват "какви ще са резултатите от фалшифицираните избори.Не случайно,Бриго Аспарухов се "изпусна" в предаването "Лице в лице",че ако не свалят от власт ГЕРБ,ще трябва да го направят с помощта на НАТО?!.Много е странно,че всички медии последваха лъжите и манипулациите наложени от фалшификаторите,което също не е случайно.Не е случайно,че народа се разбунтува,след като се оказа,че не е гласувал за това което се получи и в Народното Събрание.Нима избирателите на ДПС са гласували,за да се каращисат с най-големите си душмани от БСП и АТАКА???Как тогава да не се досетим,че след като БСП се отказа от всичко за което са се борили комунистите,сега се превърна в една окупационна администрация,която е задължена да изпълнява подписаните договори на о.Малта и да изпълнява задълженията на победения в една война.Задължения подобни на подписаните в Ньой.Следователно БСП не че не желае да се откаже от властта,а просто не може да се откаже от нея, докато не си платим за "комунизма"и те за носа не преведат своите комунисти до времето на окончателната победа на капитализма и пазарната икономика над комунизма,което е главната им задача.Не случайно се появява по медиите и странната личност "стратега"Алекс Алексиев от САЩ,който може да бъде свързан с фалшификации на избори.Всичко това "случайно"стана твърде много на куп и е безсмислено да се ползва като "демократична" политика,тъй като тези случайности вмирисаха демокрацията.

30.07 2013 в 18:38

Цацаров какво работи последно? Прокурор или писател фантаст?

мислих, че работата на обвинението е да доказва виновност използвайки факти, а не да си "представя"....

аз вече си представям, че БСП губи изборите и един главен прокурор се оказва на обвинителната скамейка, извън България за нарушаване на човешки права. А милата ни родина за пореден път става за смях.

30.07 2013 в 18:35

някак жалки са тези усилия преди лятото да се скалъпи процес. ОСТАВКА! ИЗБОРИ!

30.07 2013 в 18:23

"една открадната катерушка и една открадната пързалка от село Първомайци край Горна Оряховица."
Главният прокурор Сотир Цацаров коментира случая така: „Да, катерушка има, да, пързалка има, но да не говорим с факти от делото, а да говорим хипотетично. Ако си представим, че освен кражба на цял такъв комплекс от съоръжения пред един хотел, която полицейски служител е поръчал на криминално проявени лица, да ги преместят пред друг хотел, който е стопанисван от него, ако си представим, че освен катерушки, имаме и изнудване, освен изнудване – имаме и длъжностно престъпление и стигнем до извода, че съдия е подписал СРС-ата, дали ще опрем само до катерушката”.
Моят коментар: длъжностно или каквото и да е друго престъпление е наличе след ВЛЯЗЛА В СИЛА ПРИСЪДА - това по правото на цивилизованите страни, а не на Шариата или на Мешерето. Когато е отказано подслушване на НЕДОКАЗАНО в съда "престъпно деяние", тогава ОТКАЗАЛИЯТ такова подслушване излезе, че е най-виновният човек в държавата. Поне това се чете в множеството хейтърски изяви във форумите, начело с fочевидно главният хейтър на Републиката.
"за малко не блокира обвинението" е, сега ще спим вече спокойно - голямо премеждие преживя България, но вече ни се е разминало. Какво щеше да стане, ако беше блокирано! Какво щеше да стане! Не ми се мисли...

30.07 2013 в 16:40

Гаф, гаф.... Колко да е гаф?! :)

30.07 2013 в 16:39

1250 грама ядки има ли? Има...

Обаче, ако си представим една паралелна реалност, някой може да спинка три месеца на четвърти километър...

30.07 2013 в 16:37

Започна се с новите калинки...