Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Адвокатът на Цветанов отказал да защитава майката на убитата Мирослава

13 юни 2013 в 09:51 3748 1

Марио Любенов-Заека. Снимка: БГНЕС
Марио Любенов-Заека. Снимка: БГНЕС

Адвокат Менко Менков, който пое защитата на Цветан Цветанов по проверката за незаконните подслушванията, е отказал на семейството на убитата 17-годишна Мирослава от Перник да ги представлява в съда.

"Когато трябваше да започне делото, адвокат Менко Менков трябваше да представлява майка ми. Негов подчинен ми се обади и ми каза, че майка ми трябва да си дръпне пълномощното – защото така било редно и те не можели да я представляват", каза пред Нова телевизия Елеонора Николова, сестра на убитата Мирослава.

Семейството от Перник не може да си обясни отказа на адвокат Менков. „Не знам защо ми отказаха защита. Може би при смяна на правителството те са работили само за ГЕРБ, не знам“, каза майката Емилия Шумкова.

По думите на сегашния адвокат на семейството Зорница Петрова главният заподозрян по делото Марио Любенов-Заека прикрива съучастници. "Любенов не направи пълни самопризнания. Той само призна годността и валидността на свидетелските показания, за да се проведе съкратено съдебно следствие, при което наказанието се намалява с една трета”, обясни Петрова.

Семейството на Мирослава ще приеме намаляне на 25-годишната присъда на Заека, ако той разкрие кои са поръчителите и съучастници на зверското убийство на 17-годишното момиче.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews