40 души на контрапротест пред германското посолство

Вероника Шербанова 25 юли 2013 в 13:25 3203 20

Контрапротест пред френското посолство. Снимка: Сергей Антонов
Контрапротест пред френското посолство. Снимка: Сергей Антонов

Около 40 души, предимно пенсионери, излязоха на контрапротест пред сградата на посолството на Германия в България.

Поводът е общото изявление на посланиците на Франция и Германия у нас, в което те призоваха правителството да чуе исканията на гражданите и да сложи край на олигархичния модел.

Не искаме посланиците да се намесват във вътрешната политика на страната ни, обявиха участниците в контрапротеста. Те за пореден път изразиха подкрепата си за правителството на Пламен Орешарски.

Не може да се слушат само онези 2000 души пред Министерския съвет, когато цяла България, 7 млн. души искат правителството да остане. Те са малцинство, а ние сме мнозинство, посочиха те.

Протестиращите изразиха подкрепата си за полицаите, които са запазили спокойствие и са действали разумно по време на сблъсъците пред парламента във вторник. 

За пореден път те подчертаха, че участниците в протеста пред МС са платени и затова отивали с целите си семейства, други пък изразиха недоволството си от затварянето на ключови булеварди, което по думите им нарушава техните граждански права.

Защитниците на правителството на Орешарски обявиха, че са недоволни и от медиите, тъй като те отразяват много по-пълно протеста пред МС, докато контрапротестите остават в сянка.

Според тях отговорност трябва да поеме и кметът на София Йорданка Фандъкова, тъй като не си е свършила добре работата, що се отнася до ежедневните митинги. Протестиращите изразиха за пореден път и недоволството си от президента Росен Плевнелиев, който по думите им разединява нацията и не изпълнява задълженията си на държавен глава.

При участниците в контрапротеста излезе представител на посолството, който покани на разговор четирима представители. 

Преди дни контрапротест се проведе и пред посолството на Франция в София. 

Защитниците на правителството на Орешарски уточниха, че акцията им пред посолството не отменя традиционния контрапротест пред НДК. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!