Пенсионери, Шамара и хора от БСП протестираха пред френското посолство (снимки)

Последна промяна на 22 юли 2013 в 12:16 5778 23

Контрапротест пред френското посолство. Снимка: Сергей Антонов
Контрапротест пред френското посолство. Снимка: Сергей Антонов

Няколко десетки граждани предимно в пенсионна възраст се събраха на протест пред френското посолство на ул. "Оборище" днес в 10 ч.

Акцията беше "срещу намесата на френския посланик във вътрешните работи на страната" по повод писмото, изпратено от Филип Отие и германския посланик Матиас Хьопфнер и участието на Отие в антиправителствените протести.

Протестът уважиха певецът Мишо Шмара, който от известно време участва в контрапротестите пред НДК, Борис Цветков, депутат от БСП и  Николай Белалов от градската ориганизация на социалистите.

Мишо Шамара попита къде е бил френският посланик през февруараските протести и при предишното управление на Бойко Борисов и не е взел отношение, а Цветков и Белалов попитаха защо Отие не е взел отношение към скандалното поведение на концесионера на софийската вода - френската фирма "Веолия".

Те поставиха въпроса какво е правил Иво Прокопиев (бизнесмен и собственик на вестниците "Капитал" и "Капитал дейли" и сайта "Дневник").  

Това се е случило малко преди посланик Филип Отие да излезе с обща позиция с немския посланик на страната на протеста.

Според Мишо Шамара, Прокопиев бил платил на Отие да застане на страната на протестиращите срещу кабинета.

Събралите се пред посолството издигнаха плакати на френски, на които пише, че за всички нормални българи Отие е персона "нон грата" за тях.

Те поискаха френският дипломат да излезе да разговаря с тях, но вместо това той изпрати свой служител да покани четирима представители на протестиращите на среща в посолството. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.07 2013 в 04:39

Тоя няма равен... все пак има хиляди фенки и то набори на столетницата :)

22.07 2013 в 15:17

Абе, не разбрахте ли, че Мишо Шамара мрази ББ в червата си, за което му симпатизирам. Това е неговият начин да се бори срещу мафията.

22.07 2013 в 14:57

Боже, колко мъка има по тоя свят, Боже! :(
Жалка гледка с жалки хора...

22.07 2013 в 14:04

Тогава събираше деца да защитават по-късно осъдения Ванко1. Сега с бабите на протест и дава "компетентни мнения".
#DID

"Щом посланиците на Франция и Германия, а напоследък и на Холандия са на страната на протестиращите срещу законно избраното българско правителство, значи не е на добро. Страхуват се, че това правителство, за разлика от предишното, няма да играе по свирката на техните държави."

Да коментираме ЗАКОННО избрано. Избрано от парламент, чийто правилник и ръководство са избрани с процедурна игра с кворума. Правителството по същата схема. Това правителство няма реално мнозинство в парламента и се крепи на магия. На това ли казвате законно избрано.

22.07 2013 в 14:03

Членки-членки...

22.07 2013 в 14:02

Пенсионери, социалисти и Мишо Шамара бранят правото на олигархията да управлява пред френския посланик.

Дабълютиеф, бре! В какво сме се забъркали, като сме се раждали в милата ни татковина?!?

22.07 2013 в 14:00

А ние въобще не помним хейтърските изказвания на Холандия по отношение на емигрантите от България, Румъния и Полша. Аз се радвам на подкрепата им, но се съмнявам да е базирана само на идеали, нормално е всеки да си гледа интереса.

Смятам вярването, че правителството е законно избрано за доста наивно (или манипулативно), а забелязвам че това твърдение напоследък често се повтаря...

Оффнюз, "ориганизация" :D

22.07 2013 в 13:52

да допълня подкрепата и от Марси Б. Рийс, посланик на САЩ. Чакам Волен да изригне с пълна сила скоро :)

22.07 2013 в 13:35

Колко си глупав DID, тези държави въобще нямат нужда от нас , те са си достатъчно добре , а просто са поне 50 години напред по манталитет от нас и затова подкрепят умните хора и решения.