1 милион лева ще струва на варненци новият кмет

Последна промяна на 22 май 2013 в 15:06 1077 1

Община Варна. Снимка: БГНЕС
Община Варна. Снимка: БГНЕС

Един милион лева ще струват два тура за избор на нов кмет на Варна, стана ясно на днешната сесия на местния парламент.

План-сметката за разходите по провеждането на частичния вот показва, че за първия тур са необходими 535 574 лв, а ако има втори – още 461 574 лв.   Парите са за полицейска охрана, хартия, пликове, а разликата в сумите за двата вота се дължи на различната дължина на бюлетините, обясни съветникът Янко Станев.

Разходът беше гласуван в нарушение на правилника, защото такава точка в приетия дневен ред нямаше, но според Станев спешността налагала нарушението.

Миналата седмица върнатият на поста и.д. кмет Христо Бозов уволни секретаря на общината Михаил Куликов и своя конкурент за временен кмет – арх. Димитър Николов, именно с мотив, че много са забавили организацията за провеждането на кметските избори.

От трибуната на Общинския съвет се чуха призиви към гражданите да изберат градоначалник в един тур, за да спестят близо половин милион лева, а пък съветниците щели стриктно да следят как се харчат парите.

 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.05 2013 в 09:29

Ще струват, като няма мозък в главите им на съветниците. Ще печатат бюлетини в София ще ги транспотрират с екскорт до Варна. Най-вероятно на порции. Пълна идиотия. Защото някой бил казал, че в Костинброд май имало някаква шашма при това все ОЩЕ недоказана. Никой не говори за Костинброд тук. Със засилена охрана няма никакви проблеми да се печата във Варна да се намалят сериозно разходите. Не да се говорят глупости "Изберете кмет на един тур да се намалят разходите". Първото е административно решение - второто опити за приказки за ограничаване на граждански права.