Бойчето си отива. (Преговор на материала)

Тони Филипов, д-р 24 юли 2020 в 06:27 200934 19

Тони Филипов, д-р

Момчето си отива! Питам се дали ще ми бъде тъжно. И не съм единодушен. Факт е, че някак си против волята си започнах да се привързвам. Дето беше рекъл един от класиците, човек и с тенекия от сирене да живее десет години, пак се привързва.

Това за привързването, разбира се, е шега. Няма как да се привържа към нещо толкова първично и елементарно. Свидетели сме как той всеки ден от своето управление правеше вълнуващи открития, които другите са направили още в гимназията или университета.

Отделен разговор е, че ще ми липсва. Защото неговата оставка ще ме извади от зоната ми на комфорт. Като анализатор при управлението на Борисов се чувствах спокоен. Нямаше нужда да се напъвам особено да търся обяснение за едни или други действия на правителството. Обясненията бяха ясни. Ако не е глупост, ще е корист, ако не е корист, ще е глупост. Затова още преди години определих управлението на Борисов като управление на користното невежество.

Десет години си вадя хляба да описвам него и кликата простаци около него и сега изведнъж ще трябва да сменям дискурса. Я си представете да дойдат на власт някои интелигентни и възпитани хора, да се не надяваш… Че аз само езиково няма да мога да превключа от социолекта на шопското дъно на един нормален, да не казвам книжовен, език.

Написал съм 7 книги (седмата ще излезе евентуално наесен) и той е активен участник във всички, а 4 са посветени ексклузивно на управлението Му! И не че се хваля, но всяка една от тях днес може да се резюмира с три думи: „Казах ли ви?!“

Управлението на Борисов беше за мен и огромно забавление. Малко мазохистично, разбира се. Да гледаш как един прост човек се опитва да управлява една сложна машина е и смешно, и тъжно. Особено когато и ти си в машината.

Да, губя си обекта, но въпреки това няма да тъгувам. Няма сред управлявалите България друг толкова нагъл и безочлив лъжец. Дори Живков лъжеше с мяра, с поглед към действителността.

Бъдещите поколения ще се чудят как сме допуснали толкова прост човек да ни управлява. Проблемът е обаче, че някои от съвременниците ни едва сега откриват този факт. А едни 20-30% още не са готови да го открият. Не могат или не искат да видят, че срещу себе си имат един дребен шмекер и лицемер, който лъже безочливо дори за дребните неща. Те си го харесват точно такъв, вероятно защото е създаден по техен образ и подобие. И като нищо на предстоящите избори могат да ни го върнат, ако не се мобилизираме.

Борисов си дойде прост. И си остана прост. Повтарям това от 2002 година до днес. От „Борисов притежава простотата на понятие“ (по Камю) до „По-просто нещо на по-високо място никога не сме имали“…

Ако мислите, че придавам хипертрофирано значение на глупостта и простотията на Борисов, ще ви напомня какво каза Стивън Хокинг в интервю за Лари Кинг: „Най-големите заплахи за човечеството остават глупостта и замърсяването.” За замърсяването не съм компетентен, но за глупостта съм съгласен на 100%. Особено в момента, когато глупостта изглежда шества по вървете на властта и на Европа, и на Америка…

Но това, което знаем за Борисов е нищо пред това, което ни предстои да открием. Много често, когато се извади един човек от властта, когато му се отнемат престижа и авторитета, които постът носи, виждаме един несъстоятелен човек. Погледнете Плевнелиев например.

В началото Борисов се притесняваше от простотията и необразоваността си, но с времето разбра, че дефектът всъщност е ефект, че именно в простотията му е чарът и му отпусна краищата – „Вие сте прости и аз съм прост, затова се разбираме…“ По природна и придобита интелигентност Борисов се оказа еманация на средния българин.

-Каква музика обичате?

-Филмова музика.

Какви книги четете?

Поезията на Ботев ми е любима. Книги има много, но поезията на Ботев е нещо, което за мене е актуално всеки ден. Не го казвам като поза. За мен наистина е така. И ще бъде актуална всеки ден – и вчера, и днес, и утре.

-Коя е книгата, която най-много ви харесва?
– Читанката, защото там е описан животът.
– Как?
– Ами как агънцето пие вода под вълка и му мъти водата. Имайте предвид, че в ония години така е било възпитавано обществото – че винаги вълкът има право и че агнето ще бъде изядено.
– Каква друга поука сте извлякъл от читанката?
– Че какъвто сам си направи живота човек, такъв ще бъде той. Така е направил чичо Пейо, като казал “Дий!” на кобилката. Тя тръгнала и той паднал.

И от читанката скача направо на Достоевски: „Братя Карамазови, тази любима моя книга…“

Че дори и дописва класика!

„Трябва да знаете, че не се научих да ям с нож и не обичам да ям с нож, така че аз нямам претенциите за литературовед…“
„Да, не я познавам конституцията добре… Ще намеря време да се запозная по-добре.”

Каза ми човек, близък до Цветелина Бориславова, че самата тя била рекла: „Нямате представа колко прост човек ви управлява!“ Е, може да е и фолклор, знам ли…

Има два вида прости хора. Едните са като Хенри Фонда, за който казват, че поръчал да му издълбаят надпис на паметника: „Тук почива един глупав човек, който умееше да се огражда с умни хора.” Другата категория са като Борисов, на чиято паметна плоча трябва да пише: „Тук почива един прост човек, който умееше да се обгражда с по-прости от себе си.“

В това отношение Борисов притежава изключителен талант. Няма друг, който с такава вещина да подбира кадрите си от човешката и професионална макулатура. Както съм писал и друг път, по върховете на държавата изпълзяха екземпляри, които биха изглеждали нормално само на мястото на изгубеното звено в човешката еволюция.

Няма нормален човек, който да види и чуе за минута Даниел Кирилов и да допусне, че има качествата да бъде нещо повече от дипломиран портиер. Кирилов, както и предшественичката му Цачева могат да бъдат министри само на планетата на маймуните. Цачева Борисов я кандидатира дори и за президент! Да ходи по света и да разнася славата ни на еднокнижници и монолингвисти, които говорят дори майчиния си език като втори…

Новият „9-ти септември“ завари Кирилов сред общинските съветници на БСП. Но с няколко чевръсти движения този невзрачник се оказа в първата редица на ГЕРБ. Едно от големите му достойнства са очите. Има страшни очи и умее добре да си служи с тях. Никога не съм виждал човек, който така да докарва кучешкия поглед.

Отвори ли си устата, дори Цецерон е Цицерон пред него. Толкова е прост, че Борисов се принуди да му забрани да пише във ФБ и да излага себе си и партията! Парадокс! Но това, че е толкова прост, не му пречи да е министър! И да ръси простотии. При Кирилов, както е известно, словото редовно прави бай пас на разума.

“Никак правно прецизно не е синтактичното тълкуване на морфемите.”

“Евентуално за нотификация с варианти евентуално за дерогация…”

“Към момента не сме в сериозно отклонение, в сериозна непропорционална диспропорция спрямо тази ситуация на извънредното положение.”

Държа последното да ви го преведа на човешки: Към момента не сме в сериозна непропорционална липса на пропорционалност.

А страната отчаяно се нуждае от съдебна реформа! Протестиращите искат оставката на Борисов! Но със същата сила искат и тази на главния прокурор Гешев!

До 30 май 2019 г. част от колорита на ГЕРБ като простофилска партия внасяше и Цветан Цветанов. ”Ние традиционно с държави като Ливан например сме имали добри добросъседски отношения от взаимен интерес.” (11 февруари 2013 г.)

Но в един момент реши, че е по-умен от Борисов и той трябва да води дружината. И това му изяде главата.

Цецерон, дето две думи на кръст не може да каже. За който д-р Филипов е писал, че ако ходи така, както говори, ще е пълен инвалид!

„От целия политически живот само в ГЕРБ има политически живот.”

Страхувам се, че родината ни няма скоро да роди подобен мислител:

„Нали разбирате, че това, което не е, това не е същото. В това всичко, което се случва, тези работи са, които са важни и не са това, което се твърди. Трябва да ви кажа, че в тази посока тези неща, които се казват, съвсем не са като тези, които съм казал. Така че мога да ви кажа, че това е същото, което съм казвал и досега…“

Борисов и Цветанов легитимираха правото на простотията на публична изява. От там нататък тя няма спиране, расте и помита всеки разум по пътя си.

За кого от кликата на премиера да ни е мъчно?

Миналата седмица Борисов изненадващо подаде оставката на Горанов, заедно с оставките на другите двама прононсирани министри на Пеевски – Маринов и Караниколов. Междувременно Коалиционният съвет отложи оставките. След което Горанов събра наглост и се опълчи на Борисов: “Не виждам причина да подам оставка”.

Горанов напусна 42-то НС в началото на 2014 г., защото с депутатската заплата не можел да си храни семейството. „Аз съм на 30, моите колеги станаха милионери, а пък аз стоя в тази зала за 2000 лева. Имам две деца, мисля за трето, как да ги издържам?” Борисов удовлетвори желанието му и го направи изпълнителен директор и член на управителния съвет на Общинска банка с петцифрена заплата! Но само няколко месеца по-късно Горанов стана министър във втория кабинет на Борисов. Чистите доходи (след удръжките и преди „добавките“) на един министър са по-ниски от тези на един депутат. Значи? Именно!

Много скоро министър Горанов започна да се появява с пури от известна (съответно и скъпа!) кубинска марка в ръка, да разхожда скъпи часовници от известни марки – Ulysse Nardin Maxi Marine Chronometer (от 18 000 до 30 000 евро), Aplle Watch… Заговори се за вила в местността Ярема…

Няма друг министър в кабинета „Борисов 3“, който да има повече основания да подаде оставка.

По негово време беше извършена хакерска атака срещу подведомствената му НАП, при която бяха източени личните данни на 5 млн. български граждани. Огромен гаф, политическата отговорност за който трябваше да понесе министърът на финансите. Но не би! Другият голям гаф, при който Горанов отново оцеля необяснимо, е разкритието, че той живее в луксозен апартамент, без да плаща наем. Горанов се отърва без драскотина и от гафа със субсидиите. В разгара на популистката кампания на ГЕРБ по намаляването на субсидията за политическите партии на един лев, се оказа, че за 2018 г. МФ е раздало на политическите партии над 6.5 млн. лв. повече, отколкото е трябвало да получат. Последва разкритието на прокуратурата, че подведомствената на Горанов Комисия по хазарта е пропуснала да събере 700 млн. лв. данъци от лотариите на Божков. И по свидетелствата на Божков, това е станала с прякото участие на Горанов. Срещу което Божков е кихал десетки милиони рекет на министъра и премиера. Божков обясни и как и защо по заповед на Борисов Горанов и Мента Стоянова са променили точка в закона така, че лотарията да плаща по-ниски данъци.

Не, няма основания за оставка. Основанията са направо за съд и затвор.

И арогантен и циничен от началото до края! Още като зам.-министър каза по повод моите приятели пенсиите: „На оня свят пари няма.“ Каза го по повод упрека на депутат от БСП, че с готвения данъка върху лихвите ще се ударят парите на най-бедните за черни дни, включително средствата на пенсионерите за техните погребения.

Някои наричат Горанов офицер за свръзка на Пеевски. Библейският критерий за това са делата – „По делата им ще ги познаете.“ Делата на Горанов, както и делата на Караниколов и Маринов красноречиво говорят, че подозренията, съвсем не са безпочвени.

Странното е, че Караниколов влезе в правителството от квотата на „Атака“. По това време национален координатор на “Атака” беше бившият главен секретар на МВР и верен кадър на Пеевски Светлозар Лазаров. Явно Сидеров, патриотът, борецът срещу ДПС, продаде мястото на Пеевски. През 2017 г. НС смени принципала на ББР и я прехвърли към Министерството на икономиката. И само за абсурдната кредитна политика на ББР Караниколов трябва да се запознае с Централния софийски… ББР, вместо да подпомага дребния и среден бизнес, спасява ПИБ и налива милиони на Вълка, на Пеевски, на прясно създадена колекторска фирма…

Когато Младен Маринов стана главен секретар на МВР, Фрогнюз писа, че Пеевски броил 1 млн. на виден (най-видния?) представител на ГЕРБ за това назначение. Според дописката за Младен Маринов имало „твърде притеснителни данни“. Работил бил заедно със Светлозар Лазаров за бандита Мето Илиенски, свързан бил и със скандалния бизнесмен Арбен Хавальов, съден за измами с ДДС, използване на фалшива самоличност и т.н. Не мога да преценя при това положение 1 млн. много ли е, малко ли е. Навремето се говореше, че и за Бойко толкова дали. Но те какво ли не говорят хората.

И още като гл. секретар на МВР Младен Маринов ясно показа кой му е прекият началник. Когато Пеевски се опитваше да прилапа „Дунарит“, държавата отне лиценза на „Емко“ на Емилян Гебрев. И тогава Маринов даде смехотворното обяснение: „Опасността от тероризъм, рече, в целия свят е голяма и затова трябва да се включим и ние, като прекратим работата на “Емко”, за да не бъдат откраднати от там необходимите за терористичен акт материали.“

Не просто къпан милиционер, ами и търкан с керемида…

Когато Маринов стана министър, постът главен секретар остана за дълго вакантен. Говореше се, че причината била в това, че било трудно да се намери по-прост от министъра. Но в края на краищата се намери. Извечна истина е, че и от най-простия има по-прост.

Искате ли още доказателства за овластената идиотия? Щото има още много. Например Теменужка Петкова. Помня как пламенно обясняваше по телевизора колко ще струват инвестициите по проекта за преминаване на “Турски поток” през България и каква ще е печалбата на “Булгартрансгаз”. Щели сме да вложим 2.6 млрд. лв. в инфраструктура, компресорни станции, газопроводи и поддръжката им. Тези 2.6 млрд. лв. щели да ни донесат 4.35 млрд. лв. за период от 20 години. Демек 2 млрд. печалба.

Да дадем 2.6 млрд. лв. накуп и после да печелим 20 г. по 100 млн.! “Булгартрансгаз” пресметнали като включили и цената на кредита, който трябва да теглят, щото ги немат на ръка тия 2.6 млрд. лв. И изведнъж печалбата изчезнала.

„В други страни, пише „Капитал“, след така демонстрирана въпиеща некомпетентност, обикновено се подава оставка. Защото същият министър, със същите сметки, сега води преговори за проект, който струва 20 млрд. лв.“

На 15 юли американският държавен секретар Майк Помпео обяви, че Държавният департамент предприема стъпки, които биха могли да доведат до санкции за инвеститорите в двата руски тръбопровода до Европа – “Турски поток” и “Северен поток 2”. А посланик Херо Мустафа посети премиера и му обясни, че санкциите срещу „Турски поток“ ще засегнат и българския проект. Лично му го обясни, щото той обича, както се похвали, да се прави на прост е не разбрал.

Мисля, че всички участници в схемата Гинка от Пазарджик купува ЧЕЗ, сред които, естествено, и Теменужка Петкова, трябва да бъдат обявени за малоумни!

Много може да се каже и за външната министърка Екатерина Захариева. Тя влезе във Външно с думите: „Имам много какво да уча във външната политика, не съм била дипломат, но може би това е добре. Доста често е важен погледът отвън.“

Кучето гледа-гледа и току стане касапин…

Георги Готев, отговорен редактор на EurActiv, написа във „Фейсбук“ по времето на председателството ни: „От комисията (ЕК) разбрах, че са помолили занапред да идва с преводач, защото се съмняват, че разбира това, което й говорят на английски.“

А пък наша милост си е позволил да ви съобщи същността на министърката направо в дисфемистичен дискурс: „Госпожата е куха като водосточна тръба.“ Беше по повод думите ѝ, че сме признали македонския език, щом сме признали държавата. Вероятно на 5 януари 1992 г. е била още на Мелмак. Иначе щеше да знае, че точно езикът им не сме признали.

Та за кой да ни е мъчно? Може би за чемшира Томислав Дончев. Дали някой ще забележи, ако Дончев изчезне от правителството? Надали.

За Лъчо Мозъка ли да ни е мъчно?! Никой няма да страда за този дребен шмекер. С какво ще запомним Лъчо Мозъка? С това, че бил личен лекар на Борисов. И един от първите гербери. Един ярък знак за интелектуалната и морална нула, от която тръгна партията на Борисов. И не стигна по-далече…

И само Лъчо Мозъка да е… Сред депутатското войнство на ГЕРБ има завършени кретени. И с облекчение бих посрещнал и разтурянето на сборището, наречено 44-то НС. Не е нормално човек, който премиерът е нарекъл „тъпа кърджалийска п…а“ да е председател на НС, първият човек в парламентарната република?! Не е въпросът, че той я е нарекъл. Въпросът е в това, че тя го преглътна. А както отдавна е казал д-р Филипов, гълтането е по избор…

Голям праз! В това обкръжение и по-страшни неща са преглъщани. Спомнете си как Цветанов, кметът на Сандански и други лица (?) се хвърлиха като котка на суджук да целуват ръка на Борисов. Същото понечи да направи и Данаил Кирилов, когато премиерът го поздравяваше за поста министър на правосъдието. Тези жестове на самоунижение не биха могли да съществуват, ако нямаха одобрението на Борисов.

Примери, примери, примери… Тъжната истина за тази власт е, че единственият начин човек да запази достойнството си е неучастието.

Цветенцето е машинен инженер, като такъв е работила и живяла в Кърджали. И е съвсем естествено да изглежда нелепо, извадена от обичайната ѝ ойкумена и посадена в НС.

“Колеги, предлагам да подкрепиме с едноминутно мълчание жертвите на комунизма и жертвите на “възродителния процес”. Може и така да се каже, но по-правилно ще е да ги почетем. Щото умрял да подкрепяш е неблагодарна работа…

Трудно е да се обясни защо теоретично мъдър народ като нашия си избира управляващите все от долните клони на еволюционното дърво.

И понеже сега май върви нова мода на разприятеляване на Шиши, та да напомня, че Караянчева извини всички отсъствия на Пеевски в НС За 2017 г. например Пеевски беше посетил само веднъж парламента – за да положи клетва на 19 април 2017 г. На останалите 99 заседания отсъствал. Но Караянчева му извини отсъствията и той си получи всички заплати без удръжки – 44 580 лв. Напълно законно и напълно неморално.

В книгата си „Политическото животно” Джереми Паксмън пише за Маргарет Тачър, първата жена премиер на Британската империя, управлява 11 г. по-здраво от мъж: „Маргарет Тачър бе начело на правителството, което проведе последната колониална война на Великобритания, която бе спечелена напук на всички предвиждания, и въпреки всичко бе изхвърлена от собствената си партия само заради усещането, че е омръзнала на електората.”

Тачър омръзнала! А Борисов, който вече 11 години дерибейства, краде, лъже като индобългарин и не омръзва! Брех да му се не види! По-скоро ние ще му омръзнем, нежели той на нас!

Отдавна не е откритие, че премиерът ни е лъжец и манипулатор, при това от най-елементарните. Тъжното откритие е, че вероятно не заслужаваме по-сложен. Голяма част от електората с готовност се закача и на бастуна за кривото. И Борисов си лъже смело и безотговорно. Лъже на литър и на килограм! Много често крие цялата истина, още по-често премълчава част от нея. А половината истина е любимата маска на лъжата. Изобщо Борисов е, по думите на един американски комик, алгебричен лъжец. Смята, че две добри лъжи дават една истина. При Борисов и лъжата се институционализира, укриването на истината стана политика на правителството, на отделните министерства.

В България сме. Тук от всеки двама политици трима лъжат. Но Борисов е републикански, а вероятно и европейски шампион. Цялото му управление се крепи на лъжите. Лъженето вече се е развило до митомания, непреодолимо влечение към лъжа и измама. С една дума патология. Лъже и когато трябва, и когато не трябва. Лъже и за бъдещето, и настоящето, и за миналото, особено за своето.

„На мен, сирака, кой ми е помогнал или толерирал…” Загубил е майка си когато е бил на 39 г., а баща си на 45 г. Тъй че сирак може да е само в смисъл, че е израснал без прадядо понеже комунистите го убили. Но и това е от приблизително верните неща.

Повярвахте ли му, че причината правителството да поиска отлагане на влизането на страната в ERM ІІ е търсенето на национален консенсус? Е, след като ББР купи акции за 141.3 млн. лева, за които плати двойно на пазарната цена, вече знаем причината. А уж цените щяха да са пазарни, уж щеше да има клауза за обратно изкупуване… Грънци!

А за рецидивиращото престъпление АЕЦ „Белене“ да не говорим. Там колко лъжи е изговорил, нямат преброяване. Последно разправяше как след 10 години Пети и Шести блок на „Козлодуй“ приключват своята дейност и тогава ще увиснем само на „кюмюра и въглищата“. Опашата лъжа, разобличена от собствената му министър, Теменужката, която обясни, че след модернизация на блоковете, проектният им живот е удължен поне до 2047 г.

Вероятно всички, и историци, и икономисти, и журналисти вече обръгнахме до такава степен на лъжите му, че не обръщаме внимание дори на такива абсурдни твърдения, че само да пуснем АМ „Хемус“ и БВП на родината ще скочи с 10-20%…

Ще лъже до последния си дъх! Ще лъже и ще демагогства!

Хората протестирали „за социални придобивки“.

„То е ясно, че проблемът сме аз и Горанов. Що? Щото влязохме в Банковия съюз и вече не могат да се взимат такива кредити, щото всичко се наблюдава от ЕС”.

„Ние нищо не искаме, има няколко месеца, в които работим активно за машинното гласуване. Някой не иска да има машинно гласуване, щото при едни предсрочни избори няма да има машини.“

За дядото на студента Марчев, пребит от полицията, който дядо бил комунист и попречил на Борисов да иде да учи в Хага, не споменавам, щото то не беше лъжа, то беше малоумие някакво, казано в момент на пълна идейна безпомощност…

Властта на мутрите подчини и обезличи тотално институциите в държавата и създаде в обществото един извратен модел на успеха – корупция, арогантна кражба, директен рекет, брутален непотизъм, калинковъдство… И още по-лошо, която създаде усещането за безнаказаност на всеки, който има пари – от местен и околийски криминален авторитет, до местен и централен партиен бандит.

Такъв разпад българската държавност не помни. И за всичко това е виновно користното невежество, оглавявано и практикувано от Бойко Борисов. Лъжата, кражбата, простофилието – това са трите кита на отиващото си управление на Ивайло от Банкя. Тази власт беше обида за националното ни достойнство и трябва да намерим начин да изкупим вината си, че сме я избрали и търпели толкова време!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2900

19

Руми Лазарова

30.11 2020 в 18:04

До nrb: отговарям с думите на д-р Цветеслава Гълъбова: "Ей, индивиди /щото не сте личности/, ще вземете да се сецнете в кръста от толкова навеждане или няма да ви остане плюВка от толкова плюене по президента, да оближете паничката с повръщаното, дето ви е сервирана. Хайде, поизправете се, че може да си останете в тази наведена поза от дисксопатията и да ви се случат други неприятни неща."

Търсиш под вола теле и показваш, че си на нивото на тлъстака-простак узурпатор на всички власти в страната. И понеже президентът не му се дава, онзи дава пари да го злепоставят всяка вечер. От нашите пари, не от онези в шкафчето. Радев е орел, борисов - мекия пожарникарски маркуч е плужек и не може да го преживее, заедно с най-голямото доверие на президента - в момента той единствен е с нарастване на доверието.

Свикавай, няма да я има вече простата мутра във властта. Или ще се скрие в зайчарника, или ЧЕ БЕГА у Барселона. Още по-добре е да му се потърси съдебна отговорност.

2900

18

nrb

31.07 2020 в 13:48

Защо биха и изгониха от протеста момчето което поиска оставката на радев ??

3013

17

Genchev Spas

25.07 2020 в 18:45

В историята на България този човек, ще остане като пример как Не трябва да се прави политика и че на дъното на скандалния провал в едно управление има още едно ниво по-долу....Тази издънка на БКП си остана верен на партийните му гурута от които се е учил,но е усвоил само мекерията как да краде,щото е роден беден,но властта го замая и той се приготви да векува на престола. Колкото до ограмотяване не му е останало време, нито пък му е достигнал мозък..нали е се е качил на небето, ще си сложи пажове да го представляват..

3013

16

Genchev Spas

25.07 2020 в 18:44

В историята на България този човек, ще остане като пример как Не трябва да се прави политика и че на дъното на скандалния провал в едно управление има още едно ниво по-долу....Тази издънка на БКП си остана верен на партийните му гурута от които се е учил,но е усвоил само мекерията как да краде,щото е роден беден,но властта го замая и той се приготви да векува на престола. Колкото до ограмотяване не му е останало време, нито пък му е достигнал мозък.... нали е се е качил на небето, ще си сложи пажове да го представляват.....

3040

15

Любомир Димитров

25.07 2020 в 12:03

Браво !!! Съвсем скоро ще му изпеят любимата му песен за батальона и уволнението !!!
Въпросът е да не допуснем никога повече да ни управляват подобни не прости, а простаци!!!

3022

14

Чувек

25.07 2020 в 11:33

Да се радваш , че Бойко си отива, показва изключително къса памет.Той два пъти вече си тръгва прогонен от "народната омраза", и после пак се завръща призован от още по голямата народна любов.

3064

13

Александър Петров

25.07 2020 в 09:24

Даваме ли си сметка, че демокрацията в България роди по-голям диктатор и форма на еднолично управление от комунизма?
Живков беше контролиран от Политбюро, в което трябваше да лавира и да търси мнозинство срешу враговете си. И именно то го свали, тогава когато се превърна в заплаха за властта им.
Борисов не е контролиран от никого в партията си, а извън нея - само от Пеевски и Доган. Които са му дали пълен "карт бланш", докато не засяга техните интереси.

23293

12

Стефан

25.07 2020 в 09:16

Ми кво - взех да съжалявам че съм чел малко психиатрия, и нищо не и разбирам. Срамота, разбира се.
Тая статия ми понамести разбирането за социалната психиатрия, благодаря за което!

3900

11

минувач

25.07 2020 в 05:59

Бойчето си отива... И идва Радев начело на БСП - "Възторжен скок, от трън на глог".
Пиесата "Стани та да седна" се играе вече 30г по българските театри...

3258

10

Една каза

24.07 2020 в 15:21

Ние го допускаме докторе, това е основното, 11 години Премиер, а го бяхме виждали и като кмет на София, и в МВР ...