Янко Петров: Властта затвърди позициите на монополите

OFFNews 05 февруари 2014 в 13:55 5944 5

Янко Петров

Дневният ред на гражданите не е влязъл в дневния ред на политиците. Те затвърдиха позицията на монополите. Това, което направиха с тока, в последствие ще рефлектира върху бюджета и ще бъде платено пак от нас.

Това заяви Янко Петров, организатор на миналогодишните протести срещу цените на тока, в ефира на БНР.

"Самата НЕК има дефицит заради свалянето на тока. Радвам се, че падна цената на тока, но имайте предвид, че всяко нещо се заплаща. Най-лошото в момента е, че ни отнеха правото на избор не само в монополите, но във всичко. Искахме смяна на системата.", каза Петров.

Според него, никой не иска да се престраши и да говори по въпроса коя система ще работи от тук нататък и как ще бъдат избирани политиците.

Янко Петров заяви, че протестът е начин за запазване на достойнството.

"Въпросът е, когато си независим, да можеш да отреагираш на абсолютно всякакви провокации, независимо кой е на власт. В момента президентът иска референдум. За мен въпросите не са тези и смятам, че българинът трябва да решава точно какви въпроси трябва да се зададат на този референдум, т.е. трябва да се промени Законът за референдумите. Народът трябва да има право на избор", каза още Петров.

Според него всички искания на протестиращите са възможни да се случат.

"От Делян Добрев до президента, всички искания остават валидни, както и програмно правителство, както и мажоритарни избори, както възстановяването на ЕРП-тата като държавни – абсолютно всички искания. Експерти потвърдиха, че исканията ни към "Топлофикация" могат да се направят. Не смятам някое от исканията за нереално. Исканията ни не се осъществяват, защото зад тях стоят много големи интереси. Разберете, нашите политици не управляват държавата.", завърши той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови