Quantcast

Янко Петров: Властта затвърди позициите на монополите

OFFNews Последна промяна на 05 февруари 2014 в 13:55 5114 5

Янко Петров

Дневният ред на гражданите не е влязъл в дневния ред на политиците. Те затвърдиха позицията на монополите. Това, което направиха с тока, в последствие ще рефлектира върху бюджета и ще бъде платено пак от нас.

Това заяви Янко Петров, организатор на миналогодишните протести срещу цените на тока, в ефира на БНР.

"Самата НЕК има дефицит заради свалянето на тока. Радвам се, че падна цената на тока, но имайте предвид, че всяко нещо се заплаща. Най-лошото в момента е, че ни отнеха правото на избор не само в монополите, но във всичко. Искахме смяна на системата.", каза Петров.

Според него, никой не иска да се престраши и да говори по въпроса коя система ще работи от тук нататък и как ще бъдат избирани политиците.

Янко Петров заяви, че протестът е начин за запазване на достойнството.

"Въпросът е, когато си независим, да можеш да отреагираш на абсолютно всякакви провокации, независимо кой е на власт. В момента президентът иска референдум. За мен въпросите не са тези и смятам, че българинът трябва да решава точно какви въпроси трябва да се зададат на този референдум, т.е. трябва да се промени Законът за референдумите. Народът трябва да има право на избор", каза още Петров.

Според него всички искания на протестиращите са възможни да се случат.

"От Делян Добрев до президента, всички искания остават валидни, както и програмно правителство, както и мажоритарни избори, както възстановяването на ЕРП-тата като държавни – абсолютно всички искания. Експерти потвърдиха, че исканията ни към "Топлофикация" могат да се направят. Не смятам някое от исканията за нереално. Исканията ни не се осъществяват, защото зад тях стоят много големи интереси. Разберете, нашите политици не управляват държавата.", завърши той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.02 2014 в 09:28

Янко поне има смелостта да каже истината и прави опит да се бори срещу монополите, а не е като вас гъзолизец. На такъв тъп народ и 1000 години робство са му малко ! Нещастници !

07.02 2014 в 17:31

Време е хората да се вслушат в думите на Волен и да се задействат нещата с отварянето на 3 и 4 блок на АЕЦ. Защо трябва да купуваме ток от вън като си имаме българска централа. Защо чужди монополи трябва да властват над България?

05.02 2014 в 16:12

Янко-Янко... Аверчето ти Ангел Че стана заместник на Бареков.Явно много повече ,,протестира'' от теб. Какви грандиозни* пресконференции давахте А>!>... И другарката Гергова се уреди с пост в комисия по ,,запазване на културните ценности''---(тя реално не знаеше за какво протестира)-но то пък не е важно.Целта е важна.

05.02 2014 в 15:43

Ами това че трябва да се промени закона за референдумите е вярно. Но все пак президента за пръв път въобще отваря тема за това на такова равнище, което е добре, според мен.

05.02 2014 в 14:47

СМЕШНИК.