ГЕРБ брани Орбан, за да продължи да руши държавата

Христо Иванов Последна промяна на 14 септември 2018 в 16:27 2551 1

Действията на управлението доказват, че с подкрепата си за Орбан ГЕРБ бранят модела на корупционно завладяване и разложение на България.

Само в последните няколко дена виждаме:

• как се репресират разследващи журналисти и се предпазват разследваните от тях корупционери;

• демонстративното прилапване на ключов енергиен актив без никакви въпроси от собствената на Борисов и Пеевски КПКОМПИ;

• задушаването на възможността за съдебна защита от административен произвол, вместо операция чисти ръце в административното правосъдие;

• доутрепването на “обществената” БНТ;

• как вместо реформа на администрацията, тя се превръща в електорална и корупционна база на управлението с раздаване на пари на калпак;

• как вместо реформа на здравеопазването ни се предлага да налеем още пари в него;

• как вместо реформа в МВР там се инсталира поредния зависим и некадърен бушон;

• как ни готвят покачване на цените на газа, вместо отстояване националния интерес пред Газпром;

• как никой няма намерение да модернизира реално армията, нито да се включва в усилията за изграждане на единна европейска отбрана....

ГЕРБ брани Орбан, защото иска свободно да продължи да корумпира и руши държавността, да задушава всички контролни системи (от регулаторите, през службите и правосъдието, до медиите), да “отглежда от деца” класа от аморални калинки, да поддържа и подхранва управлението на корупционните, криминални и кремълски зависимости и така да продължава триумфално да “печели избори”...

Пропагандата се опитва подмени този мотив със споровете за миграцията. Когато става дума за конкретни решения по тази тема и правителството брани националният интерес, то има и моята подкрепа. Тук обаче става дума за съвсем друго- за формиране на един синдикат на авторитарните корупционери, плутократичен интернационал, в който Борисов влиза все по-открито.

Единственото, което свързва това гласуване с миграцията, е че все повече българи ще търсят свободата, сигурността и развитието си извън България, а България ще бъде изтласквана все по далеч от ядрото на ЕС.

Начинът за противодействието е ясен (макар и не прост): консолидация около бързото влизане на България в ядрото на ЕС и решителни реформи за оздравяване на държавността като нова национална цел, която изисква ново управление.

Само здрава държава в ядрото на ЕС може ефективно да брани националните ни интереси по всички важни въпроси, включително миграцията. Само такава България може да гарантира свободата, сигурността и развитието на гражданите си.

Б. ред. - Коментарът на съпредседателя на Демократична България бе разпространен от пресслужбата на демократичното обединение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8076

1

elbarbudo

18.09 2018 в 13:00

Г-н Бойкикев, ако продължавате да бъдете толкова неадекватен, на следващите избори няма да вземете и 1.96 процента.