Фейсбук взе на подбив Москов: Предлага му данък "Мързел"

Филип Петров Последна промяна на 21 октомври 2015 в 19:10 14808 17

Най-различни подигравателни коментари заваляха в социалните мрежи след злополучното изявление на здравния министър Петър Москов, че ще наложи данък върху вредните храни.

Препечатваме коментара на Филип Петров със съгласието на автора.

Няколко мои идеи в помощ на реформите на д-р Петър Москов:

1. На всеки български гражданин да се сложи по една гривна на крака (като на затворници под домашен арест). Който не се е движил поне 20 километра седмично, трябва да плати допълнителен "данък мързел".

2. Да се спрат всички асансьори във всички обществени сгради. Хем вече няма да има асансьорни инциденти, хем ще е по-здравословно за хората, които ще катерят стълби.

3. На гишетата за внасяне на здравни осигуровки да има кантар. При всеки засечен над 80 килограма да се плаща по-висока осигуровка. За да бъде честно към всички, онлайн услугите се спират и може да се плаща само на гише след минаване на кантар.

4. Да се задължат магазините да снимат лицата на всеки български гражданин, който си купи шпеков салам или кренвирши, които не са по стандарт "Стара Планина". Снимките ще се качват на сайта на министерстното в раздел "стена на срама".

5. Задължително сканиране на ретината и даване на пръстов отпечатък при закупуване на сладолед, шоколад или вафли. Сканираната информация да влиза в база от данни, която се използва за удвояване на сметката при посещение в болница. При закупуване на пилешки бульони е допустимо да се минава само със снемане на данни от личната карта.

6. Спешна помощ да може да бъде викана само чрез специално приложение за смартфон с видео връзка. Ако поръчващият линейка е по-мургав от обикновеното, с линейката автоматично да се изпраща и полицейски екип, а жандармерията да получава сигнал за повишена готовност.

7. След последните научни изследвания от световно известни университети беше установено, че всички изследвани хора:

А) умират и Б) ядат храна.

Направените изводи са, че има корелация между храната и смъртта. Затова да се въведе данък върху всички храни, защото всички храни са вредни. За сметка на това последователите на Хира Ратан Манек, които се хранят само от слънцето, да получават специални награди - безплатна здравна осигуровка.

8. И все пак е ясно - колкото по-малко хора има, толкова по-малко разходи ще има здравната система. За да си намалим разходите за здраве нека направим мащабна кампания против насърчаването на раждаемостта в страната. Също така лекари извършили операции с летален изход да получават бонус към заплатата - спестили са куп бъдещи разходи на бюджета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.11 2015 в 16:53

"...8. И все пак е ясно - колкото по-малко хора има, толкова по-малко разходи ще има здравната система..."

Груба грешка и неразбиране на здравната система. Колкото по-малко хора има, толкова по-малко ПРИХОДИ ще има в системата, толкова по-малко за гепене ще има. Авторът не нпознава системата. Здравната система има интерес от данъкоплатци и от болни хора. И то не от инцидентно болни, а от хронично болни.

25.10 2015 в 15:55

Аз да попитам: кои храни са безвредни? То на теория може много хубаво да е папането, ама какво са вложили в него ( като тръгнем още от торовете за растенията и храната за животните ), как са го обработвали, как са го съхранявали... нещо безвредно остана ли?

24.10 2015 в 22:31

Вредните храни просто трябва да спрат да се предлагат, по точно безусловно да се забранят! И в момента гледам по националните телевизии реклами за маргарин с " вкус на масло"!!?? И после се чудим защо сме болни, а те ни купуват нови апарати за лечение на рак, вместо да направят така, че случаите да намаляват!

23.10 2015 в 16:43

Проблем ще е , ако се въведе данък ”идиотия”Тогава на Москов няма да му стигнат доходите да го плати.

22.10 2015 в 12:33

Отново сметката на държавните мъже ще излезе крива.Вдигат цените на вредните храни.....глупости на търкалета. С тия пенсии какво може да си позволи един пенсионер? Кисело мляко,вафли,някоя ябълка...все полезни храни. Ще живеят и получават пенсии до 100г. Москов,я намали цените на суджука,луканката,месата.За една година пенсионерите ще намалеят на половина.Кой от високо кръвно,кой от инфаркт. Знаеш ли колко пари от пенсии ще спестите? Ще има за магистрали,градинки,че и за крадене ще останат. Как не се сетихте бе? Умници...

22.10 2015 в 11:58

Да се въведе и данък " пиша глупости всякакви" за такива като Филип Петров

22.10 2015 в 11:28

резултатът от предложението на министър Москов ще е повишение на цените на всички храни
това ще влоши положението на бедните българи които не могат да си плащат за здраве за качествена храна а той вече по този начин им отнема и "вредната"
не е добре когато някой се мисли за Господ....

22.10 2015 в 10:58

Никол, по какъв начин достъпът до храни без "вредни" съставки се подсигурява като се оскъпяват тези с "вредните"?

22.10 2015 в 09:09

Въпросният господин Ф. Петров ако се мисли за особено оригинален с тъпизмите, които е сътворил - просто е в голяма грешка. Въпрос на избор е кой какво ще яде, а въпрос на достъп до максимално естествени храни /поне без ЕТА и ГМО/ е нещо, което държавата трябва да регулира и подсигури. Браво на Д-р Москов! Радвам се на ентусиазма му, но едва ли ще успее в държава с такива ограничени хора, като горепосочения господин.

21.10 2015 в 21:25

Много готино!
Отдавна не бях чел нещо по-добро и смешно -тъжно.
Москов,ходи си, преди да си станал за смях и в детските градини!
 
X