Фейсбук взе на подбив Москов: Предлага му данък "Мързел"

Филип Петров 21 октомври 2015 в 19:10 15721 17

Най-различни подигравателни коментари заваляха в социалните мрежи след злополучното изявление на здравния министър Петър Москов, че ще наложи данък върху вредните храни.

Препечатваме коментара на Филип Петров със съгласието на автора.

Няколко мои идеи в помощ на реформите на д-р Петър Москов:

1. На всеки български гражданин да се сложи по една гривна на крака (като на затворници под домашен арест). Който не се е движил поне 20 километра седмично, трябва да плати допълнителен "данък мързел".

2. Да се спрат всички асансьори във всички обществени сгради. Хем вече няма да има асансьорни инциденти, хем ще е по-здравословно за хората, които ще катерят стълби.

3. На гишетата за внасяне на здравни осигуровки да има кантар. При всеки засечен над 80 килограма да се плаща по-висока осигуровка. За да бъде честно към всички, онлайн услугите се спират и може да се плаща само на гише след минаване на кантар.

4. Да се задължат магазините да снимат лицата на всеки български гражданин, който си купи шпеков салам или кренвирши, които не са по стандарт "Стара Планина". Снимките ще се качват на сайта на министерстното в раздел "стена на срама".

5. Задължително сканиране на ретината и даване на пръстов отпечатък при закупуване на сладолед, шоколад или вафли. Сканираната информация да влиза в база от данни, която се използва за удвояване на сметката при посещение в болница. При закупуване на пилешки бульони е допустимо да се минава само със снемане на данни от личната карта.

6. Спешна помощ да може да бъде викана само чрез специално приложение за смартфон с видео връзка. Ако поръчващият линейка е по-мургав от обикновеното, с линейката автоматично да се изпраща и полицейски екип, а жандармерията да получава сигнал за повишена готовност.

7. След последните научни изследвания от световно известни университети беше установено, че всички изследвани хора:

А) умират и Б) ядат храна.

Направените изводи са, че има корелация между храната и смъртта. Затова да се въведе данък върху всички храни, защото всички храни са вредни. За сметка на това последователите на Хира Ратан Манек, които се хранят само от слънцето, да получават специални награди - безплатна здравна осигуровка.

8. И все пак е ясно - колкото по-малко хора има, толкова по-малко разходи ще има здравната система. За да си намалим разходите за здраве нека направим мащабна кампания против насърчаването на раждаемостта в страната. Също така лекари извършили операции с летален изход да получават бонус към заплатата - спестили са куп бъдещи разходи на бюджета.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!