Quantcast

Другари, чакаме отговори!

Владимир Йончев Последна промяна на 23 май 2014 в 17:11 31873 24

Книгата "Защото сме социалисти", автор Сергей Станишев

Противно на повечето ми познати, аз смятам, че и в БСП има честни хора, а "социалист" и "морал" не са взаимноизключващи се понятия.

Затова си позволявам да питам и, колкото и да е наивно, очаквам отговори и действия.

1. Г-жо Мая Манолова, ще сезирате ли прокуратурата за купуването на гласове във Вашия избирателен район, както сезирахте прокуратурата за Костинброд? Нищо, че Костинброд се оказа кьорфишек и прокуратурата постанови, че няма престъпление, а този път е очевидно.

2. Г-н Цацаров, ще започнате ли проверка за опорочаване на изборния процес, както направихте миналата година с Костинброд? Въпреки че Костинброд се оказа кьорфишек и прокуратурата след година шикалкавене постанови, че няма престъпление, с което призна, че е употребена за политическа поръчка.

3. Г-жо Мария Пиргова, вашата биография на доскорошен зам.-председател на ЛИДЕР има ли нещо общо със "самоинициативата на ЛИДЕР" (по думите на Александър Симов) за купуване на гласове? Това гласуване в полза на дъщеря Ви Достена Лаверн (кандидат за евродепутат от БСП) ли се извършва?

4. Г-жо Достена Лаверн, майка Ви, доскорошен зам.-председател на ЛИДЕР има ли нещо общо със "самоинициативата" (по Сашо Симов) за купуване на гласове?

5. Дами и господа от ЦИК, продаването и купуването на гласове престъпление ли е? Или е оправдано, когато се извършва от мнозинството,което ви е избрало? Ще постановите ли наказание за партията поръчител или решението е "че няма решение". Нужни ли са ви GPS координати на Бобов дол, ако все още не успявате да установите местопрестъплението, каквато драма имахте при недопустимите плакати на Атака?

6. Г-н Станишев, лидер на БСП и ПЕС, "защото сме социалисти ли го правим" или по принцип?

7. Към моя приятел Сашо Симов: Старият репортер ще отрази ли събитието във вестник "Дума" или само новият политик ще го изкоментира във Фейсбук?

8. Към Ковачки въпроси нямам. Имам нещо към тези, които го направиха сатрап на Бобов дол, Перник и Гълъбово, но то не е въпрос, а е твърде нецензурно.

9. Към всички отвратени: Още ли мислите да не гласувате, за да дадете право на Ковачки и платците му да изберат вместо вас?

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.05 2014 в 23:53

Именно 25-годишният избор на "по-малкото зло" е причина за настоящата ситуация. Аз отказвам да гласувам за омърсени личности, само защото били по-малкото зло. А ако няма избор, това вече означава, че сме притиснати в ъгъла, че ножа е опрял до кокала и принципа на свободните избори не може да се приложи. Тогава заговарят принципите на улицата, колкото и някои алтруистични моралисти да не са съгласни. Всъщност личната ми позиция е, че подобни моралисти единствено могат да си позволят да са такива, понеже са си намерили по-сенчесто място, от където е удобно да сеят морала си. Ако излязат малко на жегата, ще са от първите, които ще хванат сопата.

29.05 2014 в 15:48

Аз не си позволявам да ги степенувам. А Вие?
---------
А трябва! Винаги трябва да направиш избор! И да избереш най-малкото зло, щом добро няма! Така се получават подобренията! А това, за което ти говориш се нарича просто "МЪРЗЕЛ". Мързи те да мислиш, да прецениш, да избереш най-доброто (в случая най-малкото зло). Така, че започни да ги степенуваш! Никой няма да ти поднесе на тепсия доброто!!!

29.05 2014 в 08:59

Думата "социалист" не може да се съчетава с понятията морал, честност, почтеност, достойнство, да не изброявам по-нататък.
Г-н Йончев, не ми казвайте дали да гласувам или не, а ми предложете ако не партия, то поне политик, за когото да гласувам. Вашата теза означава, че трябва да гласувам за злото, за да не спечели по-голямото зло. Аз не си позволявам да ги степенувам. А Вие?
Останалите Ви въпроси имат отговори и ние ги знаем отдавна, така че едва ли има смисъл да ги обсъждаме отново.
Поздрав!

26.05 2014 в 12:46

Браво! Право, куме, та в очи!

26.05 2014 в 09:57

...ПОУЧИТЕЛНО Е ДА СЕ ГЛЕДА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЙКАТА НА ПРЕПОТЕНИЯ СТАНИШЕВ БЕЗ ЗВУК. МУЖКАТА СЕКРЕТАРКА ЯНАКЕТО СТОИЛОВ ГЛЕДА НАВЪСЕНО; МИСЛИ СИ " МОЖЕ И ДА МЕ ВЪЗДИГНАТ, СТИГА СЪМ МУ ПЕРЯЛ ЧОРАПИТЕ НА ТОЗИ ПРОСТАК"... "АКО МИ ВЪЗЛОЖАТ САМО ДА МУ ВАРЯ КАФЕТО - МОЖЕ И ДА МУ ПЛЮЯ В ЧАШАТА". ТЪПАТА ДОСТЕНКА НЕ МОЖЕ ДА СКРИЕ КОВАРНА УСМИВЧИЦА - ОТЪРВАВА СЕ ЗА ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ ОТ МАТЕРИАЛНИ СЪДЕБНИ И ДРУГИ ПРОБЛЕМИ - ПЪК СЛЕД ТОВА - АБЕ ВИЖ КУНЕВИЦА! МОЖЕ И ТЯ ДА СЕ ЗАФОРМИ РЕФОРМАТОРКА. ОСОБЕНО АКО КОВАЧКО ЗАЕМЕ МЕСТО В БОБОВ ДОЛ - НА ОБЛЕКЧЕН РЕЖИМ, ИСКАМ ДА КАЖА, ПЛЮС КОНФИСКАЦИЯ. ТО ПРОСТИТУЦИЯТА НЕ ВИНАГИ Е НАСИЛСТВЕНА, ПРИ ПИРГЬОВИ Е ДЪЛБО ИДЕЙНО МОТИВИРАНА. КАТ' СПОМЕНАХМЕ ПРОСТИТУТКИТЕ - ДРУГАТА ДОВОЛНА ЗУРЛА БЕШЕ НА ДОАЙЕНА НА ПАЧАВРАЛЪКА - КУРУМБАШЕВИЦА. ПИРИНСКИ ПЪК ГЛЕДАШЕ В НИЩОТО, НО СИ ГО ЗНАЕМ ЧЕ Е БРАДИПСИХИЧЕН И ТЪРПЕЛИВО КАТО МУ ОБЯСНЯТ ЧЕ СТАВА ЕВРОПАРАЗИТИН - ДО ДВА -ТРИ ДНИ МОЖЕ И ДА ВДЕНЕ. МА НЕ Е СИГУРНО. ГАЛЕВИЦА МАНОЛОВА НАПРАВО Я СЪЖАЛИХ! СЛУШАЙТЕ МИ ДУМАТА, ПОДЛИЯ ПЛЪХ ЩЕ СТОВАРИ ВИНАТА НА НЕЯ! ТЯ ПЕЧЕЛИ ПОПУЛЯРНОСТ, А СУХАТА КУРАБИЯ ХИЧ НЕ ГИ ОБИЧА ТАКИВА. ЩЕ И СЕ ИЗПИКАЯТ В ЧАНТАТА. ОСТАНАЛИТЕ - ГЛЕДАХА КАТО НАТРОВЕНИ С РАЗВАЛЕНИ ЯЙЦА. ОСВЕН КЪНОСАНАТА ШАФРАНТИЯ - ЙОТОВА, ИЛИЯНА, БИВША РЕПОРТЕРКА, УМЕРЕНО РАЗКРАЧЕНА, СЕСТРА НА ЕДНА ОТ НАЙ ТЪПИТЕ БЪЛГАРКИ В ПРЕДПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ. И В КРАЙНА СМЕТКА КАТО ОСТАВИМ ПОЗОРА ОТ КАТАСТРОФИЧЕКАТА ЗАГУБА - ПО БОЛЕЗНЕНО ЗА ИДИОТИТЕ ОТ БСП Е ФАКТА, ШАМАРА, ХРАЧКАТА, ЧЕ ПЛЪХЧО ИЗПРАЩА В БРЮ-ТО САМО ЧУЖДИ НА БСП ЛЕНТЯИ!!! АМИ, ДА БЯХА ТУРИЛИ НА ИЗБИРАЕМО МЕСТО И КОСТИЧА БЕ - ИЛИ БУЛЯ МУ ЕЛЕНА! ТОЙ ПОНЕ БЕШЕ АВТЕНТИЧЕН БКП КАНДИДАТ, А БУЛЯТА ДАЖЕ И ПАРТИЙНА СЕКРЕТАРКА...А ТО, ВИЖ КОЙ ПРАЩА ПЛЪХЧО НА БЕЛГИЙСКИ ШОКОЛАД, ПАРФЮМИРАНИ ЧАРШАФИ, ПУХКАВ ХЛЯБ И - Е, ТО СЕ ЗНАЕ, ХИЛЯДИ, ДЕ-СЕТ-КИ ХИЛЯДИ ЕВРА... Е-Е-Е-Е-Х БЕДНИЙ МИ, БЕДНИЙ СТАНИШЕВ...ДИМИТРОВ, КОЛАРОВ, ЧЕРВЕНКОВ, ТАТО, МИРЧО СПАСОВ, ГАЗДОВ, РЪГЖЕВА, БАБА ЦОЛА, ГЛАВИНЧЕВ, ЛУКАНОВ, ЛИЛОВ ... СЕГА СЕ ВЪРТЯТ КАТО ПУМПАЛИ В ГРОБА :)))

24.05 2014 в 17:04

"гражданин"-о "Злобар" , когато човек няма какво да каже а само злобата го яде от вътре, личи и то от самолет че липсва нормален мисловен процес в междуушието ви и е полезно в такива моменти човек да седи, чете и да се опита да вкара нещо в празното там пространство. Да не би.... Българите сме кадърен, развиващ се интелектуално народ- невероятни постижения имаме, открития но си оставаме в по-голямата си част Злобари и Завистници. Да ме прощават останалите коментирали тази статия, които не смятат че са такива, като все пак са и обективни и честни към себе си - нали винаги има изключения.
Г-н Йончев, аз не съм журналист, не се занимавам с новини,медии и т.н. Факт е че рядко чета вече новини, поради една причина - рядко има приятни и хубави статии които да отразявах положителни събития, които да те накарат да се усмихнеш и зарадваш че на някой му се е случило нещо хубаво и той е щастлив... Уфф съвсем забравих за злобата и завистта но пък аз съм човек който е имунизиран явно от дете от тези две усещания и наистина се радвам на чуждата радост.
Но... когато случайно попадна на ваша статия, дори не поглеждам кой я е писал, просто знам. Наистина трябва по-често да пишете.

24.05 2014 в 16:29

Аз от УМРЯЛ ПИСМО НЕ ЧАКАМ.

24.05 2014 в 13:11

... така де!, другарю гражданин, ден за Размисъл е!

и размишляваме какво точно да ви причиниме от 26-ти

нататъка...

... хахахахахахаха

24.05 2014 в 12:25

Американската медия на хранилка, днес не е ли ден за размисъл? Що не пуснете някое интервю с някой посланник като истински васали? Колко долара събрахте, слуги? Много хубаво постерче сте си сложили... Ще мине ли коментара?

23.05 2014 в 23:59

ХУБАВА КОРИЦА! ОБАЧЕ ТРЯБВАШЕ ДА ИЗЛИЗА НЕПРЕКЪСНАТО 300 ДНИ! И...ЕСТЕСТВЕНО И ДИСЕРТАЦИЯТА НА ДЕБИЛА - "БЯЛОТО ТЕЧЕНИЕ В ГАЩИТЕ НА ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ И БОЙНИЯ ДУХ И Т.Н."