БСП за купуването на гласове: Не подценявайте миньорите

Нели Чолашка 23 май 2014 в 16:10 7807 14

Централата на БСП на "Позитано" 20.

Коментарите на хората от листата и от ръководството на БСП, с които OFFNews успя да се свърже, по повод скандала с купуването на гласове в полза на "Коалиция за България" в мини Бобов дол на Христо Ковачки бяха от "няма да коментирам" до "не подценявайте миньорите".

"Коментари няма да правя до края на кампанията", категоричен беше Петър Курумбашев, който е номер 4 ви листата на Коалиция за България и дори излезе от парламента, за да се отдаде на предизборната кампания.

Не пожела да коментира репортажа на "Нова телевизия" и втората в листата - Илияна Йотова, с оправданието, че не го е гледала. На въпрос дали на БСП по принцип й се налага да купува гласове и правила ли го е на други избори тя отговори: "Никога не съм виждала да се купуват гласове от името на Българската социалистическа партия".

Журналистът Александър Симов, който е номер 8 в листата на социалистите, обяви, че това, което се е случило в мини Бобов дол е самоинициатива на партия "Лидер" (Христо Ковачки е основател на партия "Лидер")

"БСП не разчита на купен вот и може да победи без тези прийоми и да смаже ГЕРБ на тези избори", смята Симов.

По-рано днес в кулоарите на парламента Мая Манолова призова: "Не подценявайте миньорите, не обиждайте тяхното достойнство, Те са хора със самочувствие и ще направят сами своя избор".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!