Румен Петков: Прокуратурата създава комфорт на властта да купува гласове

OFFNews 23 май 2014 в 15:27 3072 2

Румен Петков

Много грозен е двойният стандарт, който проявява прокуратурата. При един абсолютно измислен клеветнически материал, направи всичко възможно цяла България да разбере, че някой лъже и клевети на мой гръб. Когато една телевизия излъчи репортаж, в който е очевидно, че става въпрос за купуване на гласове, прокуратурата тържествено обяви, че се самосезира.

Това коментира Румен Петков от АБВ по повод репортажа на "Нова телевизия", в който със скрита камера е заснето събрание на миньорите в мини Бобов дол, на което ги агитират да гласуват за "Коалиция за България", ако искат и в бъдеще да получават аванси и заплати на време. Миналата седмица Петков беше привикан като свидетел в прокуратурата по сигнал за купуване на гласове.

"А там е ясен купувачът на гласове, ясен е извършителят на престъплението, ясно е и че правителството е оказало съответния натиск върху собственика, и то чрез конкретен министър – енергийния.

И не се предприемат никакви мерки, да не говорим за привиквания, да не говорим за арести. Т.е., прокуратурата създава целия комфорт на властта да купува гласове на воля", коментира Петков.

По думите му това е нещото, което дразни Европа и затова ще продължи мониторингът и ще продължават да ни дават негативни оценки.

"Затова българският гражданин няма да вярва на правораздаването и правоохраната. И дали става дума за джобно ножче или за къртечница, отвращението от хората е все по-голямо и по-голямо.

Досега, ако имаше воля, този проблем щеше да е изчистен и България щеше да е с вдигнато чело. Очевидно воля няма.

Затова, българи, гласувайте. Гласувайте, за да накажем крадците, да накажем купувачите на гласове и да изгоним търговците от храма", призова Петков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!