Бившият шеф на ЦРУ ген. Петреъс: Украинската контраофанзива е много впечатляваща

OFFNews 03 юни 2023 в 17:28 24034 4

Ген. Дейвид Петреъс

Снимка https://www.army.mil/

Ген. Дейвид Петреъс

Бившият директор на ЦРУ ген. Дейвид Петреъс заяви в интервю, че украинската контраофанзива е "много впечатляваща" и може да успее и че украинците са "решени да освободят страната си".

Освен ЦРУ, Петреъс ръководеше международните сили в Ирак и Афганистан, а наскоро беше в Киев, където се срещна с президента Зеленски и други.

Той говори за ситуацията в Украйна в предаването Today на BBC Radio 4.

Относно контраофанзивата той коментира:

"Мисля, че тази контраофанзива ще бъде много впечатляваща.

Моето усещане е, че те ще постигнат ефект на комбинирано въоръжение, с други думи, ще проведат успешно операции с комбинирано въоръжение, при които има инженери, които преодоляват препятствията и разпръскват минните полета и т.н.; бронетехника точно след тях, защитена от пехота срещу противотанкови ракети; противовъздушна отбрана, която държи руските самолети далеч от тях; електронна война, която заглушава радиомрежите им; логистика точно зад тях; артилерия и минохвъргачки точно пред тях.

И най-важното от всичко... е, че когато водещите елементи неминуемо достигнат кулминацията си след 72-96 часа, физически докъдето може да се стигне, и те ще са понесли загуби... ще дойдат следващите части, които ще пробият напред и ще се възползват от напредъка и ще запазят темпото и мисля, че това може да раздвижи цялата руска отбрана в този район, след което мисля, че ще се открият и други възможности по фланговете."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

705

4

Деспин Митрев

04.06 2023 в 23:08

да пуснат кучетата на бастун дайнамикс вместо пехота

12078

3

edin slep

04.06 2023 в 01:06

Дано успеят, ясно е че загуби ще има, но ако разкъсат фронта на няколко места и направят каквото сториха миналата година ... ако съборят кримския мост тези на юг са уязвими, ако натиснат и на изток ...

Успех, успех им желая:)

4038

2

Moirae

03.06 2023 в 19:34

И тук е моментът да помогнем с каквото можем и да се помолим - най-малкото да замълчим. (Който е жесток и човеконенавистен в сърцето, нека се излага.) Успех и Слава на Украйна!

 
X

Подкастът на OFFNews