Жена е в болница със счупен крак и ръка, блъсната от автобус в Пловдив (обновена)

OFFNews 12 февруари 2021 в 10:02 1760 0

Жена на 65 години е в болница с фрактури на крак и ръка, след като е била блъсната тази сутрин от автобус в Пловдив, съобщи ОД на МВР в града, цитирана от БТА. Инцидентът е станал на кръстовището на улиците "Царевец" и "Пещерско шосе" в момент, когато пострадалата е пресичала на пешеходна пътека.

Автобусът е пътувал по линията Пловдив - Кричим и след удара шофьорът е напуснал местопроизшествието, уточниха от полицията.

Жената е транспортирана в болнично заведение, след като екип на "Спешна помощ" е установил счупване на долен и горен крайник.

Водачът е установен при пристигането му на автогара Кричим. Той е на 48 години и няма други криминални прояви към момента. Извършен полеви тест е отчел, че мъжът е под въздействие на наркотични вещества. Предстои вземане на кръвна проба, след което ще бъде задържан в полицейския арест.

Пред ръководството на фирмата шофьорът разказал, че е видял струпани хора на кръстовището, но нямал вина за произшествието. 

"Един от квалифициращите принципи е точно този - че е избягал от местопроизшествието, което означава, че е възприел катастрофата. Предстои да видим кои хора са се возили в автобуса, има ли други хора, да ги разпитаме", каза районният прокурор Атанас Илиев, цитиран от БНТ.

Очакват се резултатите от кръвния тест на шофьора. Според управителя на транспортната фирма сутрин всички водачи минават през контрол, но не уточни дали се прави проба за наркотици.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови