Заради опасност от наводнение евакуират 220 души от село в Добричко

OFFNews 03 февруари 2015 в 09:50 4789 0

Заради опасност от наводнение евакуират 220 души от село в Добрич

Близо 220 души ще бъдат евакуирани от добричкото село Одринци, което се намира в непосредствена близост до язовир. Евакуацията трябва да приключи до половин час, съобщи директорът на "Пожарна безопасност и защита на населението" Николай Николов. 

Водният стълб на река Тунджа край Елхово е достигнал 4 метра, ниво при което хората там не са застрашени и евакуация не се налага. Очаква се нивото на реката да се покачи още малко, но това ще застраши само няколко селскостопански обекта и малко къщи. В този район вече са предупредени близо 150 души. 

Язовирът на река Камчия е прелял, но това е довело само до наводняването на да пътя. Това обаче не значи, че евакуираните от 4 села по поречието на реката могат да се върнат. Вероятно след 16.00 часа днес ще се реши дали ще могат да се приберат или още е рано. Полицията не е осигурила охраната на евакуираните села и не е имало случаи на мародерство. 

Язовир Кърджали също прелива в големи обеми, но обстановката там не е критична. 

Според регионалния министър Лиляна Павлова в страната има още няколко проблемни района – Девин-Доспад, Обзор и Слънчев Бряг, Кърджаийско и Пчеларово. Пред bTV тя каза, че щетите по пътната инфраструктура са за над 12 млн. лева. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!