Заловиха контрабандни цигари за 1.5 млн. лева в Дружба

OFFNews 02 ноември 2015 в 12:50 2643 0

Заловиха 4 198 000 къса контрабандни цигари на стойност 1.5 млн. лева в столичния квартал Дружба.

Това се е случило при съвместна операция на ГДБОП и СДВР, извършена след сигнал за съхраняване на цигари без бандерол в складова база на територията на промишлената зона в ж.к. Дружба.

При влизането на униформените в складовата база е бил установен лекотоварен автомобил, напускащ обекта. След спирането му за проверка в товарния отсек са намерени 700 000 къса цигари без бандерол от две марки. Двамата мъже в превозното средство са били задържани, като след установяването на самоличността им се оказва, че са криминално проявени.

В последвалата проверка на складовата база е намерен лек автомобил, натоварен с още 300 000 къса от контрабандните цигари. Задържан е 22 годишен младеж, у когото е намерен ключ за катинар от контейнер. 

При отварянето на контейнера униформените са намерили вътре 3 180 000 къса цигари без бандерол и 87 кашона спортни обувки. От МВР смятат, че цигарите вероятно са внесени в страната скрити зад „тапа“ от легална стока. 

На мястото е задържан и 44-годишен мъж, помагал за разтоварването на стоката.

След доклад на прокурор срещу четиримата задържани е образувано досъдебно производство и им е наложена мярка за задържане под стража за 72 часа. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови