Задържаха мъжа, пребил възрастно семейство в с. Камбурово

ОFFNews 13 януари 2016 в 18:50 5616 4

Снимка bTV

Пребитото семейство.

Полицията задържа 32-годишният Петко Александров, който преби семейството пенсионери от село Камбурово на 8 януари, 30 минути преди полунощ, предаде "Дарик".

Окръжният прокурор Драгомир Сяров обясни, че побойникът е нахлул в къщата на семейството, тъй като мислел, че тя е необитаема и може да преспи там. Малко преди да набие пенсионерите, Александров пил алкохол с негов приятел в в съседното на Камбурово село Изворово, но се скарали и си тръгнал пеша към Омуртаг, откъдето да си намери превозно средство до Стара Загора.

Нощта обаче го сварила и след като разбил прозореца на къщата, влязъл в нея и намерил собствениците ѝ, които спели. Той започнал да ги налага, докато все още са по леглата си, след което си тръгнал, без да каже или направи друго.

Мъжът е осъждан не еднократно, като на два пъти е излежавал ефективни присъди. Последната е била от 2011 година отново по обвинение за влизане в чуждо жилище и изнасилване. Осъден е на 4 години и 6 месеца лишаване от свобода. Излежал ги е и излязъл от затвора на 25 ноември 2015 година. Само месец и половина по-късно извършва престъплението в Камбурово.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови