Внимание: Зайци по „Хемус“!

Юлиан Христов 13 август 2012 в 14:50 8327 5

Ограничение на
Ограничение на "Хемус"

Част от магистрала „Хемус“ изчезна заради повредени „заешки“ огради. Това стана ясно от отговор на запитване, което OFFNews.bg изпрати до Агенция „Пътна инфраструктура“. Поводът за запитването е сигнал от потребител на форума OFFRoad-Bulgaria, според което в участъка между тунела „Витиня“ и Ботевград и в двете посоки по магистралата е поставено ограничение на скоростта от 90 км/час. Участъкът е обозначен и с табели за опасност от преминаващи животни.

Магистрала "Хемус" в участъка от тунел Витиня до "Лукойл" Ботевград я хвана липсата. Участъкът е обозначен със знаци за нормален път с максимално разрешена скорост от 90 километра в час. С повишена опасност от преминаване на домашни и диви животни. Зимата беше разбираемо заради замръзналите и непочистени мостове, но сега каква е причината?, пише потребителят.

В сигнала се допълва още, че масово ограничението не се забелязва и спазва от преминаващите през участъка.

От отговора на пътната агенция става ясно, че въведеното ограничение по магистралата е именно заради повредените от тежките зимни условия предпазни „заешки“ огради. Ограничението е въведено с решение на Управителния съвет на агенцията, като са поставени и съответните знаци, които „осведомяват водачите на МПС за евентуална опасност и причината за ограничаване на скоростта“. 

В същото време пътят запазва статута си на магистрала и то в рамките на няколко километра. От АПИ не отговориха на въпроса ни каква е дължината на отсечката, в която важи ограничението. По информация на пътували скоро по магистралата става въпрос за 32 км след отбивката за Ботевград в посока София.

От АПИ не уточняват дали са започнали ремонтни дейности по повредената ограда и до кога ще е в сила ограничението. От пътната агенция също така не отговориха и на въпросите ни за това има ли други подобни участъци по останалите магистрали, в които има нововъведени ограничения на скоростта. 

На въпросния участък често има патрули на Пътна полиция, които следят за спазване на въведеното ограничение, оплакаха се шофьори, неспазили ограничението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови