Внимание: Зайци по „Хемус“!

Последна промяна на 13 август 2012 в 14:50 7882 5

Ограничение на
Ограничение на "Хемус"

Част от магистрала „Хемус“ изчезна заради повредени „заешки“ огради. Това стана ясно от отговор на запитване, което OFFNews.bg изпрати до Агенция „Пътна инфраструктура“. Поводът за запитването е сигнал от потребител на форума OFFRoad-Bulgaria, според което в участъка между тунела „Витиня“ и Ботевград и в двете посоки по магистралата е поставено ограничение на скоростта от 90 км/час. Участъкът е обозначен и с табели за опасност от преминаващи животни.

Магистрала "Хемус" в участъка от тунел Витиня до "Лукойл" Ботевград я хвана липсата. Участъкът е обозначен със знаци за нормален път с максимално разрешена скорост от 90 километра в час. С повишена опасност от преминаване на домашни и диви животни. Зимата беше разбираемо заради замръзналите и непочистени мостове, но сега каква е причината?, пише потребителят.

В сигнала се допълва още, че масово ограничението не се забелязва и спазва от преминаващите през участъка.

От отговора на пътната агенция става ясно, че въведеното ограничение по магистралата е именно заради повредените от тежките зимни условия предпазни „заешки“ огради. Ограничението е въведено с решение на Управителния съвет на агенцията, като са поставени и съответните знаци, които „осведомяват водачите на МПС за евентуална опасност и причината за ограничаване на скоростта“. 

В същото време пътят запазва статута си на магистрала и то в рамките на няколко километра. От АПИ не отговориха на въпроса ни каква е дължината на отсечката, в която важи ограничението. По информация на пътували скоро по магистралата става въпрос за 32 км след отбивката за Ботевград в посока София.

От АПИ не уточняват дали са започнали ремонтни дейности по повредената ограда и до кога ще е в сила ограничението. От пътната агенция също така не отговориха и на въпросите ни за това има ли други подобни участъци по останалите магистрали, в които има нововъведени ограничения на скоростта. 

На въпросния участък често има патрули на Пътна полиция, които следят за спазване на въведеното ограничение, оплакаха се шофьори, неспазили ограничението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.08 2012 в 12:08

За какво да бързат от АПИ ?Нали така в момента едни пари са присвоени по "ремонтна дейност" и отделно "за благото на полицая с палка"

13.08 2012 в 15:59

Значи зора е само да строим магистрали. Там лесно се краде. А че вече построените трябва да се поддържат, което също струва пари - няма нужда да мислим.
Господи, прибери си вересиите! Поне в лицето на някой министър, някоя министърка, и началниците им. Моля ти се, Господи, от сърце и душа ти се моля, пък аз обещавам после да спазвам всичките знаци.

13.08 2012 в 15:24

Пътят НЕ запазва статута си на магистрала защото и в двете посоки има поставени знаци за край и начало на магистрала, съответно на 17-тия - 38-мия километър.

13.08 2012 в 15:08

Интерно ми е колко пари са похарчили за тези знаци.
И колко ли "милиона" са нужни, за да вдигната няколко кола от оградата?

13.08 2012 в 14:53

На КАТ - ОТЗАД!