МРРБ ревизира табелите по пътищата

Юлиан Христов 08 август 2012 в 09:55 2259 0

Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие. Снимка: БГНЕС
Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие. Снимка: БГНЕС

Има проблем с табелите по пътищата. За това съм възложила на всички областни пътни управления да си анализират всички табели и да се актуализират в максимална степен. Това каза тази сутрин пред bTV министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Миналата седмица недоволни шофьори алармираха, че отбивката за новия участък по автомагистрала "Тракия" не е обозначена добре. Тя извежда пътуващите на пътя Ямбол - Сливен за включване в новия участък от аутобана край Хаджидимитрово. До този момент това беше указано с малка табела. Девет са вече табелите, които указват качването на магистралата, каза тази сутрин регионалният министър. 

Министър Павлова коментира и вчерашното спиране на тежкотоварни автомобили над 7,5 тона в цялата страна. Румъния е причината в България да бъде въведена забрана за движение на камиони над 7,5 тона по пътищата през деня, която беше в сила вчера. 

Когато температурите надхвърлят 35 градуса, по републиканските пътища влиза в сила забраната за движение на тежкотоварни камиони над 20 тона през деня. Вчера обаче от забраната бяха засегнати и доста по-леки. Това разгневи шофьорите, които се оплакаха от липса на елементарни условия, в които да изчакат отмяната на забраната. Регионалният министър Лиляна Павлова заяви, че причината за въвеждането на тази забрана е затварянето на границата от страна на Румъния, където в сила е код "червено" заради високите температури.

"Полицията ги спираше и предупреждаваше два часа по-рано, за да стигнат до най-близкият паркинг, където да спрат и да изчакат да падне ограничението", заяви Лиляна Павлова. По думите й новите 70 км. на магистрала "Тракия" от Стара Загора до Ямбол са достатъчно добри като качество и те биха издържали на тежкотоварни камиони през жегите.

"Но няма как само заради 70 км нова магистрала да пуснем целия трафик", коментира Павлова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !