Васил Божков отново на разпит, не си спомня какво са го питали

OFFNews 30 януари 2024 в 12:03 1603 0

Васил Божков

Снимка Facebook

Васил Божков

Бизнесменът Васил Божков за пореден път беше извикан тази сутрин за разпит в Главна дирекция "Национална полиция", предаде БНТ. 

В 10 часа той пристигна заедно с адвоката си Георги Гатев и отказа коментар. Разпитът продължи 45 минути.

На излизане Божков заяви, че няма какво да каже и дори не си спомня за какво е бил разпитван.

По думите на пиара му това е 15-ият разпит на бизнесмена.

Преди дни бяха претърсени офиси на Божков, а той бе разпитан в ГДНП. Тогава от МВР съобщиха, че се извърша акция, свързана с убийството на Алексей Петров. Бизнесменът обаче обяви, че е разпитан "за глупости". 

"Няма нищо общо с Алексей Петров. Касае се за проверка на фирми или на няколко фирми, по които се води разследване още от миналата година, и във връзка с това, както и вие видяхте, са дошли да извършват претърсване и да изземват документи, които им трябват. Но са установили, че такива документи не съществуват и си тръгнаха", каза тогава адвокатът му. 

Последва втори разпит няколко дни по-късно. Божков обясни, че е питан по производството за нанесени от него щети за 500 млн. лв. от неплащане на такси от хазартна дейност.

"Това е огромно дело, изхабили са страшен държавен ресурс, може би цял месец ще трае предявяването. По-добре след месец да се видим пак, да ви кажа какво са предявили, как са го предявили. Обвинението се крепи на слухове. Някой чул, видял. Няма документи, няма нищо", коментира Божков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!