И жената до Васил Божков - Елена Динева, на разпит в полицията (допълнена)

OFFNews 22 януари 2024 в 11:55 3049 1

Динева

Снимка Интернет

Елена Динева

Елена Динева, жената до Васил Божков, е на разпит в Главна дирекция "Национална полиция", заедно с адвоката си Людмил Рангелов.

Тя и защитникът ѝ заявиха, че не знаят причината Динева да бъде призована в полицията, съобщи БТА.

Адвокат Рангелов каза, че клиентката му ще бъде разпитана като свидетел. Той добави, че поканата за разпит е от декември миналата година.

След 40 минути двамата излязоха и адвокат Рангелов обясни, че Елена Динева е разпитана като свидетел по разследване за данъчни измами. Ставало дума за заем от 2008 г., даден от нейна фирма на акционерно дружество. По разследването нямало обвинени, каза Рангелов и допълни, че договорът за заем е за 50 000 лв.

По повод разследването, по което Динева е съобвиняема с Васил Божков за участие в престъпна група, защитата ѝ обясни, че вече четири години няма изготвен обвинителен акт.

Минали петък сутрин на разпит в полицията бе и бизнесменът Васил Божков заради убийството на Алексей Петров. Божков отрече да има общ бизнес с бившата барета и че се е съсредоточил върху нов политически проект. На излизане от СДВР обяви лаконично, че са го разпитвали за глупости.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика