Божков обяви нов политически проект, отрича връзка с убийството на Алексей Петров

Ружа Райчева 19 януари 2024 в 10:01 5678 5

Снимка Васил Божков/Фейсбук

Задържаният под домашен арест Васил Божков обяви нов политически проект и отрече да има връзка със смъртта на Алексей Петров.

Думите му бяха пред репортери, с които той разговаря пред дома си след сутрешните полицейски обиски в негови имоти.

"Поредната политическа репресия. Действат като през 2020. Лъжат медиите и създават зрелища. Времената вече са други." Така бизнесменът Васил Божков реагира с публикация във Фейсбук, малко преди да излезе да разговаря с журналистите. 

Акцията срещу Божков идва 4 дни по-късно. Според неговите поддръжници този факт не е случаен.

Акцията е на ул. "Московска" - адресът, на който хазартният бос е поставен под домашен арест от края на август. Действията на разследващите са по неотложност.

Спецакцията се провежда съвместно от Столичната дирекция на МВР и Главна дирекция "Национална полиция". Разследващите търсят доказателства, свързани с убийството на Алексей Петров, в имотите на Божков, пише БНТ.

Нямам нищо общо с Алексей Петров, това е политическа репресия, каза Васил Божков пред медиите.

"Вие не знаете ли, че в България има хунта от двама души вече? Пеевски и Борисов и прилепени към тях прилепалки като ПП и други подобни", коментира бизнесменът.

Той обяви "Възраждане" за изкуствено създадена опозиция, която всъщност е аватар на въпросната хунта. "Трябва всичко това да се изчисти. Дайте по един глас за мен и всичко ще се нареди", каза Божков. На реплика на журналист, че скоро избори няма, той отговори, че може да има, ако хората ги поискат.

Той заяви, че разследващите търсят документи за фирми, с които той няма нищо общо. Според него излишно се създават "зрелища и психоза".

"Аз съм се върнал, за да направя нещо за тази държава - нещо за вас. За себе си съм постигнал всичко", каза още Васил Божков.

Той заяви, че скоро ще регистрира политически проект. "Скоро", каза лаконично Божков.

OFFNews научи от свой източник, че Васил Божков създава ново движение. В понеделник е имало опознавателна среща на хората, поддържащи завърналия се от Дубай бизнесмен, на която е имало около 80 души.

Бизнесменът уточни, че не са били арестувани хора, нито са иззети документи по време на акцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1395

5

AlexT

19.01 2024 в 12:19

3. Тези мърлячи, за които и аз съм гласувал, дали имат и капка ДОСТОЙНСТВО, вече ??
Е, сега ги чакат и други УНИЖЕНИЯ ..Предстои ПЪЛНЕНЕТО на ВСС, съдебна система, администрация, ит.н. , с ЧОВЕЧЕТАТА на пеевски- доган, Боко и сие ...Целувайте още по- надолу , другари, христовци,атанасов, кирчовци, асенчовци , лорерци и сие ..Както се казва , дъно под вас- няма ..Потъвайте още и още ...

-1395

4

AlexT

19.01 2024 в 12:18

2. А едни майму..и дори с очила /  от ПП-ДБ/ ни убеждават в достойнствата на деситу от Дулово за Конс. съдия ..:)) Абсурдна държава сме ...:)))))

............................
Падението тук е следното :
една мутра се ПОДИГРАВА с едни мухльовци / ПП-ДБ / в държавното управление, съдебна сисема и навсякъде, пред очите на всички :
Пробутва едно недоразумение-Деси за Конс. съдия, не позволява уволнението дори на един шеф на болница,
неговият вътрешен министър подгонва Божков, който говори за десетки милиони прибрани от Боко,
вече на него и пеевски НЕ им харесва министър Тагарев и прочие ,
и всичко ТОВА СТАВА със съгласието, усмивките и ГЛАСУВАНОТО СЪГЛАСИЕ на мухльовците от ПП-ДБ ..Те са съгласни, явно пред пачките и спорадичната им власт , с всичкото ТОВА УНИЖЕНИЕ , което им налага една полуобразована ...мутра !??
Тези мърлячи, за които и аз съм гласувал, дали имат и капка ДОСТОЙНСТВО, вече ??
Е, сега ги чакат и други УНИЖЕНИЯ ..Предстои ПЪЛНЕНЕТО на ВСС, съдебна

-1395

3

AlexT

19.01 2024 в 12:16

Божков взе да ми става симпатичен :
„”На тъпи въпроси не отговарям ‘ ... „Вие / журналистите / от КЪДЕ знаете , че днес ще има полиция тук ‘‘ ? ...:) В.Божков
Браво на другаря Сарафов / главен прокурор/..За него, вече, НЯМА Барселона –гейт , няма П-и А-р..ка на Боко пренасяща милиони от Божков , няма 50 млн. теглени КЕШ от банка- в торби –за ‘’строеж’’ на магистрали ,
няма и страхлива МИСЪЛ дори – да се тараши,например, къщата на Боко , на пеевски, на доган , няма го и пеевски някъде в бумагите КТБ и сие , няма го и доган , и т.н...
Браво на другаря сарафоф...:))
Той се грижи за някои ПРАВА- граждански , само ... хахахахахахаа.....
.....................
СДВР- столична дирекция на вътрешните работо ..:) Министър- на МВР- човек на Боко ..:)) Разследван – Божков ..:)) Беднии ми Божков, защо не си трая за едни десетки милиони , пътували тук и там – до ......:))
А едни майму..и дори с очила /  от ПП-ДБ/ ни убеждават в достойнствата на деситу от Дулово за Конс. съд

1017

2

IvoIvo

19.01 2024 в 11:41

ОМГ! Този си се гаври определено!

2023

1

NeMoga

19.01 2024 в 11:03

Е, още един ли....по-нов. Да обяви последния направо, да ни спести чакането
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика