Васил Божков бил разпитван 'за глупости' в СДВР. Тръгна си със собствената кола

OFFNews 19 януари 2024 в 14:25 3249 1

Гатев

Снимка БГНЕС

Георги Гатев

Васил Божков е бил изведен от адреса, на който се намира под домашен арест, за да бъде разпитан в качеството си на свидетел в СДВР по досъдебно производство от миналата година. Това обяви адвокатът му Георги Гатев, цитиран от БНТ.

Според защитника детайли по производството не са ясни, но вероятно става въпрос за прехвърляне на 7 фирми. Не е ясно дали тези фирми са свързани с хазартен бизнес.

"Няма нищо общо с Алексей Петров. Касае се за проверка на фирми или на няколко фирми, по които се води разследване още от миналата година, и във връзка с това, както и вие видяхте, са дошли да извършват претърсване и да изземват документи, които им трябват. Но са установили, че такива документи не съществуват и си тръгнаха. В известна степен са били свързани, но в определен момент те са били прехвърлени на друго лице и по този повод е поканен на разпит в СДВР, където в момента се намира. Казаха, че не го извеждат, а просто го придружават и, както виждате, той си тръгна със собствената си кола", посочи Гатев.

На излизане от СДВР Божков не каза за какво е бил разпитван.

"Разпитваха ме за глупости", лаконичен бе хазартният бос.

Рано тази сутрин спецполицаи влязоха в офиси на Васил Божков в центъра на столицата. 

От МВР посочиха единствено, че на територията на София се извършват процесуално-следствени и оперативно-издирвателни действия, свързани с убийството на Алексей Петров през миналата година, а събраните доказателства ще бъдат докладвани на градската прокуратура.

Преди да бъде отведен за разпит, Васил Божков излезе да говори пред медиите и определи действията срещу него като политическа репресия. Той заяви, че няма нищо общо с Алексей Петров, както и че нищо не е иззето от имотите му и че готви нов политически проект с мотото "Всички срещу хунтата".

"Нямам взаимоотношения с Алексей Петров. Казал съм го на три пресконференции. Нито сме имали общ бизнес, нито нещо "за" или нещо "против". В България има хунта от двама души - Борисов и Пеевски с прилепените към тях прилепалки "Продължаваме Промяната" и други такива. Създадена изкуствено опозиция от "Възраждане", която им е аватар, и ги държат все едно са им опозиция. Това е! Тази политическа прослойка обаче трябва да се изчисти, защото само краде и само вреди", заяви Божков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика