Убиха жена на пешеходна пътека в Бургас

OFFNews Последна промяна на 25 април 2015 в 12:09 5641 14

Жена е била сгазена на пешеходна пътека в Бургас минути преди 12.00 часа. Тя е починала на място, съобщи Нова телевизия.

Шофьорът на камиона, ударил младата пешеходка, твърди че не я е видял. Инцидентът е станал по-малко от час след като в морския град приключи протест, призоваващ за повече внимание на пътя. Протестът бе по инициативата на сдружение SOS-ПТП „Не поставяй живота ни в риск”. Призивът е насочен към тези шофьори, които неправилно паркират своите автомобили най-вече по тротоарите и пешеходните зони.

Товарният автомобил е пътувал в посока от ж. к. "Меден рудник" към Промишлената зона.  Жената е пресичала на пешеходната пътека, която се намира на метри преди светофара, а вероятно друг автомобил е попречил на видимостта на шофьора.

„Не знам как се случи, не карах нито бързо, нито пък бях разсеян, просто не я видях. Не знам как се появи изведнъж, за жалост жената не е жива", каза шофьорът на товарния автомобил пред  Флагман.Бг.

В момента превозното средство се намира на метри от мястото на трагичния инцидент. Според очевидци на катастрофата, камионът е влачил тялото на жената по земята.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.04 2015 в 12:36

В конкретния случай проблемът тръгва още от идеята да се постави пешеходна пътека на това място. Първо, трафика там е много натоварен - води към южното Черноморие и „Меден рудник“. Второ, на около 50 метра се намира кръстовището „Трапезица“, където светофарите работят и може да се премине спокойно.
Но на някой му е щукнала блестящата мисъл, че трябва да спести стотина метра разкарване между жилищните блокове и отсрещната „Билла“ като сложи пешеходна пътека на едно от най-опасните места. Гениално!

26.04 2015 в 08:25

Сега!Първо-не са паркирани коли,на това място пътя е трилентов,сфетофара пуска колите колона по колона,т.е.колите са били на червено,а камиона- на залено!Второ-там наистина е самоубийство да пресичаш,не знам трябва ли да има такава пешеходна пътека(справка-премахната пешеходна пътека пак в Бургас срещу техномаркет,след поредна смърт и пореден осъден шофьор)Трето-ще рискувам да ме обявят за чудовище -но половината от загиналите пешеходци сами са виновни за смъртта си!!!Не стотици и хиляди ,а милиони да станат глобите,жертви на пътя пак ще има!До сега не ,че не съм видял,даже не съм чул за глобен пешеходец!И защо като качиш някой на капака над подлеза,след като е прескочил мантинелата пак те съдят!!!???Културата и съзнанието на пешеходците е в пъти по-ниска от тази на водачите!Просто застанете на някой булевард и гледайте!

25.04 2015 в 22:35

Боклук! Но още по-големи боклуци са съответните общински и държавни ведомства, които не елиминират този проблем веднъж завинаги като започнат да дават умопомрачителни глоби на неспиращите на пешеходни пътеки (в стотици левове), да отнемат права при второ нарушение и да вкарват за много дълго в затвора тези, които блъскат хора, когато пресичат на пешеходна пътека. Да видим дали тогава дрисльовците няма да спират и да дават предимство.

25.04 2015 в 20:50

поредната жертва която ще тежи на съвестта на всички които направиха, великата глупост да увеличат безбожно санкциите, но намалиха контрола. вместо да направят обратното и да засилят превенцията.
бъдете проклети!!!!

25.04 2015 в 18:10

Вярно е че трябва да намалиш и да се огледаш преди пеш. пътека, но тук в момента се заформя огромен проблем.
Направило ми е от край време впечатление, че колите паркират често преди пешеходните пътеки, ограничавайки видимостта и като добавим факта, че пешеходните пътеки са по тъмни и от извънградски път, имаме формула с летални последствия.
Можем да добавим, че и шофьорът е бил леко уморен и така.
Това което намеквам е че, управата трябва максимално да положи усилия за да намали факторите водещи до подобни последствия. Само с глоби и отнемане на книжки видяхме, че не става.

25.04 2015 в 16:00

В Стара Загора очевидно само на мен си случвал, за да имаш подобно мнение. Тук на ляв завой можеш да чакаш 1 час и никой няма да те пусне. Дори да чака в задръстване. Няма да давам опредения.
Десислава, по-внимателно на пътеките. Особено ако нямате видимост. Не може да нямаш видимост или друга такава ситуация и да даваш газ.

25.04 2015 в 14:47

Преди пешеходна пътека си длъжен да намалиш и да си отвориш на четири очите, дори и да няма пешеходци, именно защото могат да излязат отнякъде изведнъж... Няма извинения, било спрели коли или друго!

Но малко са градовете, в които се спазват пешеходните пътеки - от по-големите примерно в Стара Загора и Търново колите спират, видят ли наближаващ пешеходец, преди още да е стъпил на пътеката... в Бургас се спазват отчасти, във Варна почти не се спира...

25.04 2015 в 14:30

Е ... може и да не я видял наистина, но се предполага, че за пешеходната пътека има знак на достатъчно разстояние преди нея. Има и коректни шофьори, които дават полагащото се предимство на пешеходците дори и извън маркираните пътеки. Има и наглеци, които и на пътеката не намаляват скоростта си. Голяма профанизация и тарикатлък се ширят.

25.04 2015 в 14:16

Празни приказки пишат някои тук. Кой от тях е бил на мястото? И нещата винаги са двустранни. Мнозина от пешеходците просто не се оглеждат и не преценяват ситуацията. В случая нито защитавам, нито укорявам някого.
И възрастният ми баща така загина на пешеходна пътека.

25.04 2015 в 14:06

Поставете се на мястото на водача... Дори да я беше видял, което не е станало заради паркирали коли, нямаше да може да спре... Трябва да се потърси отговорност на колата, нарушила видимостта