Убиецът на 14-годишното момиче в Скопие е арестуван

OFFNews 06 декември 2023 в 09:12 3708 2

арест

Снимка Pexels

Арест.

Люпчо Палевски-Палчо - смятан за организатор и основен извършител на жестокото убийство на 14-годишно момиче в Скопие, е арестуван. Информацията съобщи вътрешния министър на Северна Македония Оливер Спасовски. Той е заловен в Турция.

След седмица в неизвестност, тялото на Ваня Гьорчевска беше открито с вързани ръце и крака в чувал край езеро в село до македонската столица. Зверското престъпление потресе страната.

Вчера МВР в Северна Македония издаде международна заповед за Палевски, който след смъртта на момичето е заминал с автомобил за Белград, а ден по-късно, с друга кола е преминал транзитно през територията на България и е влязъл в Турция. Шофьорът, който е превозил Палевски през България е арестуван, съобщиха по-рано от прокуратурата, а министърът на вътрешните работи Оливер Спасовски благодари на колегите си от Сърбия, България, Турция и Хърватия за оказаното съдействие.

За убийството са арестувани още трима души. Бил е разпитан и бащата на момичето. Той също се проверява дали има нещо общо с престъплението. Според властите именно той е поръчал отвличането ѝ с цел откуп от майката, съобщи БТА.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1017

2

IvoIvo

06.12 2023 в 12:30

Поне това, ужас!

870

1

Constanza

06.12 2023 в 09:50

"Бил е разпитан и бащата на момичето. Той също се проверява дали има нещо общо с престъплението. Според властите именно той е поръчал отвличането ѝ с цел откуп от майката..."

Вече пет минути давам заето.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика