Транспортираха телата на жертвите от самолетната катастрофа над Синай

OFFNews 02 ноември 2015 в 11:45 2139 0

Телата на 144 от жертвите на съботната самолетна катастрофа бяха транспортирани в Русия, съобщава Би Би Си.

В събота самолет "Еърбъс" 321 се разби на полуостров Синай в Египет. Нито един от 224 пътници не оцеля. Самолетът на руската авиокомпания Когалимавия се разби в събота, скоро след излитането си от египетския курорт Шарм ел Шейх в посока Санкт Петербург. 

Правителствен самолет, превозващ телата на жертвите, се е приземил в Санкт Петербург тази сутрин. Малко по-късно телата са били извозени към градския крематориум, за да бъдат идентифицирани от близките на загиналите.

Очаква се втори самолет с останалите тела да пристигне в града до края на деня.

Руското правителство обяви, че ще плати компенсация на семействата на жертвите и ще помогне с организирането на погребенията.

Властите в Русия обявиха ден на траур в неделя, след като катастрофата се превърна в най-тежкото въздушно произшествие в историята на страната.

След трагедията от "Ислямска държава" обявиха, че те са свалили самолета в отговор на руската намеса в Сирия. Днес това беше отречено от властите в Египет. Това направи и руската страна. Транспортният министър Максим Соколов заяви, че съобщенията за отговорност на ИИЛ "не могат да бъдат смятани за достоверни".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови