Тръгва процесът срещу Кирил Рашков

Юлиан Христов 23 януари 2012 в 08:54 1768 0

Кирил Рашков
Кирил Рашков

В Асеновградския районен съд днес започва делото срещу 69–годишния Кирил Рашков. Ромският бос е обвинен в заплахи за убийство срещу Веселин Христев и Иванка Петрова от Катуница.

Заканата е отправена няколко часа преди 19-годишният Ангел Петров да бъде премазан от хора на Рашков, което предизвика масови протести и размирици в Катуница. Рашков беше задържан на 28 септември и досега той е в ареста.

Делото стартира с разпит на свидетели. Защитникът на Кирил Рашков  е адвокатът Хари Харалампиев.

В началото на януари в полицията в Асеновград постъпи нова жалба срещу фамилията Рашкови. Петко Кирчев от Катуница се е оплака за това, че Георги Илиев, племенник на Кирил Рашков-Цар Киро, и сина му са му отправяли по телефона заплахи за убийство. На 31 декември пък прокуратурата образува досъдебно производство за кражба на ток от роднините на Цар Киро. Тогава е установено, че на електромера на жилището на Георги Илиев на ул. „Свобода“ е било въздействано, за да не се отчита напълно използваната електроенергия.

Според роднините на Кирил Рашков Петко Кирчев е сигнализирал на полицията за кражбата. За това те му отправили заплахи по телефона, като му крещели, че ще му отрежат главата. По същите обвинения внукът на ромския бос – Кирил Рашков-младши получи на 22 ноември миналата година присъда от 8 месеца затвор и 2000 лв. обезщетение на Веселин Христов, когото заплашил със смърт.

Около името на ромския бос се зашумя и след като стана ясно, че други трима ромски барони и той са организирали покушението срещу прокурор от Върховната касационна прокуратура, Цветелин Кънчев и Христо Върбанов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!