Цар Киро бил намесен в готвените ромски убийства

Юлиан Христов 05 януари 2012 в 14:51 1574 0

Кирил Рашков, снимка БГНЕС
Кирил Рашков, снимка БГНЕС

Кирил Рашков е бил намесен в готвените убийства, които бяха осуетени след задържането вчера на трима роми. От прокуратурата днес съобщиха, че на Любомир Илиев, Георги Горанов и Васил Горанов са повдигнати обвинения затова че в съучастие, като съизвършители помежду си и с Кирил Рашков в периода от юни-септември 2011г. са подготвяли убийствата на Христо Василев, Цветелин Кънчев и прокурор Олег Янев от ВКП.

Предстои по отношение на Кирил Рашков да бъде повдигнато същото обвинение. От прокуратурата обясняват, че това до момента не е направено, тъй като Цар Киро е задържан по друго дело.

По посоченото обвинение тримата задържани могат да получат до три години затвор. Те са определени като съучастници в извършването на умишлено престъпление и срещу тях не е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група. Това означава, че делото няма да се гледа в спецпрокуратурата, както се очакваше.

На Любомир Илиев е повдигнато обвинение и за това, че в същия период е подбуждал друго лице да убие Христо Василев като му е предложил 100 000 евро. Обвинението е за подбудителство и за него също са предвидени три години затвор.

Обвиняемите са задържани под стража за срок от 72 часа, които изтичат утре. Тогава се очаква и прокуратурата да поиска постоянното им задържане в ареста.

Потенциалните жертви на престъплението са свързани с други наказателни производства за поръчкови убийства, обясняват от прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови