Делото за смъртта на Ангел от Катуница влезе в съда

Юлиан Христов 13 януари 2012 в 15:26 2114 0

Съд. Снимка: БГНЕС, архив

Снимка БГНЕС

Съд

Пловдивската окръжна прокуратура внесе днес в Окръжния съд в града обвинителния акт срещу Симеон Йосифов. Той е обвинен за това, че на 23 септември 2011 г.  прегази с буса си Ангел Петров в пловдивското село Катуница.

Обвинението гласи, че мъжът е „нарушил правилата за движение по пътищата“ и по този начин със своя „Форд Транзит“ умишлено е причинил смъртта на Ангел. Според закона предвиденото наказание по това обвинение е затвор от 10 до 20 години. В момента Йосифов е в ареста.

19-годишният Ангел Петров беше прегазен на 23 септември миналата година в Катуница. Според твърдението на очевидци микробусът, с която е прегазен младежът, е бил пълен с близки на Кирил Рашков. След инцидента последваха граждански конфликти в Катуница и протести в защита на жителите на селото в цялата страна. Рашков и някои от близките му също са в ареста с различни обвинения.

По случая е задържан Кирил Рашков-Цар Киро, който отговаря по обвинения за отправяне на заплахи срещу майката и вуйчото на Ангел. Според прокуратурата той отправил закана с убийство на Веселин Христов и Иванка Петрова.

По същите обвинения Асеновградският районен съд осъди 28-годишния Кирил Рашков-младши на 8 месеца затвор. Внукът на Цар Киро ще трябва да изтърпи присъдата в затворническо общежитие от открит тип и ще трябва да плати 2000 лева обезщетение на Христев и 1080 лв. разходи по делото.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови