Цар Киро заплашва по телефона протестиращите, щял да ги "изсели"

OFFNews Последна промяна на 24 септември 2011 в 21:50 2562 0

Кирил Рашков, известен и като цар Киро

Снимка www.plovdiv24.com/Булфото

Кирил Рашков, известен и като цар Киро

Цар Киро заплаши, че ще "изсели" протестиращите от Катуница. Той не смее да се появи пред горящия си палат, отправя заканите си по телефона чрез медиите.

„Нека не протестират, защото мога аз да ги принудя да се изселят от Катуница”, каза той пред Dnes.bg. И за пореден път отхвърли обвиненията, че е замесен в поръчителството на убийството на 19-годишния Ангел Петров. Цар Киро се обяви и за жертва на роднини на убитото момче: тормозели го и го заплашвали от дълги години. На семейството му била нанесена "психическа травма с размириците в Катуница". Не се чувствал виновен за смъртта на двете момчета, нито обръщал внимание на подписката на съселяните си, в която те искат изселването му.

Междувременно, малко след 21:30 ч, пожарната успя да стигне имението в село Катуница и започна да гаси пожарите в горящите къщи. Два противопожарни автомобила гасят огъня. Футболни фенове удрят и блъскат пожарните коли и скандират да оставят къщите да горят. Полицията заплаши, че ако не се разпръснат, ще използва срещу тях водни струи.

Въпреки това до момента жандармерията не се намесва, само направи няколко стъпки напред между протестиращите и пожарните. Жандармерията е застанала пред пожарникарските коли. Полицията продължава да пази входовете и изходите на село Катуница, да не би да влязат още протестиращи. Четири полицейски патрула има на изхода на Катуница за Пловдив, предава Фокус. Засилено полицейско присъствие има и на входовете и изходите на село Ягодово преди Пловдив. В града е засилено полицейското присъствие около ромския квартал "Столипиново". Там полиция проверява документите на влизащите и излизащите от квартала.

Продължава издирването на шофьора на буса, който снощи премаза 19-годишния Ангел в пловдивското село Катуница.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови