Полиция барикадира Катуница, не пуска протестиращите

OFFNews 24 септември 2011 в 20:46 2239 0

Жандармерия в Катуница

Снимка www.plovdiv24.com/Булфото

Жандармерия в Катуница

Полиция барикадира входовете на село Катуница и спира хората да влязат за протеста след убийството на 19-годишния Ангел Петров. Той трябваше да започне в 20 часа пред палата на Цар Киро, чиято наказателна бригада смаза с бус младежа.

Въпреки отпора над 200 души успяха да влязат. Напрежението ескалира. Навън се вият колони от автомобили, които не могат да влязат. Първоначално в Катуница успяха да се промъкнат едва около 50 запалянковци от агитката на "Ботев-Пловдив". Успели да се влязат в Катуница по черни пътища. Скандират "Убийци!", "Докога!".

Първоначално са предвиждали да дойдат с няколко автобуса, но не успели, защото основната част от агитката била спряна от униформените на входа, писа БЛИЦ. В момента обаче събралите се пред палата на Цар Киро са над 200 футболни запалянковци. Към агитката на „Ботев - Пловдив” се присъединиха фенове на „Локомотив Пловдив”. Протестиращите хвърлят камъни по къщите и жандармерията. С камъни и всякакви предмети футболни фенове атакуват къщата на Цар Киро.

По непотвърдена информация резиденцията на Цар Киро, която се намира на 3-4 км извън селото, е запалена. Подпалени са и двата автомобила, които по-рано днес бяха обърнати от тълпата. Същите автомобили са участвали в гонката снощи, при която бе блъснато 19-годишното момче, което почина. Хора, успели да се доберат до селото, потвърждават, че всички входове на населеното място се пазят от полицейски патрули. Автомобилите се спират и се проверяват документите. От Пловдив има колони от автомобили в посока с. Катуница, каза семейство от Пловдив, което е пристигнало специално за протеста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови