Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

МВР потвърди: Изведохме фамилията на Цар Киро от Катуница

OFFNews 24 септември 2011 в 20:00 2507 0

Час, след като OFFNews.bg писа, че фамилията на Цар Киро е избягала от Катуница, ескортирана от 20 полицейски коли, главният секретар на МВР потвърди информацията с думите: „Семейство Рашкови в момента не са тук. Погрижили сме се да ги няма, за да не ескалира допълнително напрежение”.

Той пристигна малко след 19 часа в пловдивското село. Застана пред палата на ромския алкохолен бос, плътен кордон полицаи пазят мястото. В този час трябва да започне протестът на хората с искане за окончателно изселване на ромската фамилия.

Гневът им избухна, след като ромска наказателна банда на Цар Киро уби жестоко 19-годишния Ангел Петров . По-късно сърцето на негов приятел - 16-годишния Павел, не издържа, той припадна и по-късно издъхна. В отговор на гнева на хората, че полицията пази фамилията на ромския бос, а не реалните потърпевши, Георгиев заяви: „Моите колеги направиха всичко възможно и продължават да правят, за да не се стигне до човешки жертви, защото човешкият живот е най-важен за нас. Полицията е взела всички възможни мерки, за да обезпечат обществения ред. Специалните полицейски сили, които са на място в момента пазят единствено обществения ред, а не семейство Рашкови".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews