Quantcast

Свлачище повлече вили край Албена

OFFNews Последна промяна на 04 февруари 2015 в 11:21 5736 3

Няколко вили край вилната зона между Балчик и Албена са на път да се сринат след активиралото се след дъждовете свлачище.

Много от собствениците са изоставили имотите си още през миналото лято. Тогава след поройните дъждовер през юни земята започва да се свлича от избили подпочвени води.  През август миналата година собствениците на застрашени имоти са уведомени от община Балчик, че имотите са опасни за обитаване, а местата сигнализирани.

От няколко дни свлачището отново се активизира, а 3-4 вили буквално висят във въздуха и са са заплашени да се сринат.

Снимки: Булфото

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.02 2015 в 15:36

Абе, к'во правите сметка на чужди пари?! Аман от всезнайковци, даващи акъл без пари! Собствениците на тези вили едва ли са всезнайковци. Нали са платили за проект, който се изготвя от цял екип специалисти. Защо не са ги посъветвали? А органът, издал строително разрешение? И ТОЙ ли не е знаел, че има потенциално свлачище? За форумните разбирачи- като се дава строителна линия преди започване на строежа, задължително идва фирма за геодезическо заснемане, за да сложи точките. Ама и те ли са имали сливи в устата, та не са препоръчали по-обстойно изследване на терена?!! Дано да имат застраховка и то читава. И последните ми две стотинки по темата- злобеенето е долна форма на екзистенция. Ха-ха-ха. Откъде измъкнах тая засукана дума от моя беден речник?!

04.02 2015 в 14:39

@ 01 Къща: Ами нали всички сме все баш майстори, от всичко разбираме най добре, да не сме луди да питаме... докато тази философия е типична за българския мъж така ще е във всичко около нас...

04.02 2015 в 12:16

Гледаш снимките и се чудиш. Защо са строили на това място? Тези свлачища да не са от вчера? А къщите са строени добре, доколкото се вижда. Или казано по друг начин - дал 100 000 лв за къщата, а спестил 1 000 лв за елементарно геоложко проучване и съвет. Опичайте си акъла, защото още ще вали.