Свлачище край Асеновград блокира 1500 души

OFFNews 03 ноември 2014 в 13:00 1904 0

Снимка Архив

Свлачище между асеноградските квартали Горни и Долни Воден затвори пътя между Горни Воден и Асеновград. 1500 души са с блокиран достъп до града.

При необходимост хората могат да ползват по-дългия път Пловдив-Асеновград. Отворен е и обходен маршрут - старият път от Асеновград за Горни Воден, по който в момента могат да се движат само високо проходими коли. До два дни трасето ще бъде разширено и засипано с чакъл, за да могат да минават и леки автомобили.

Пропадналият участък е дълъг около 50 метра и 50 см дълбок, а още стотина метра от участъка са с напукан асфалт, съобщи "Дарик". Цялото свлачище е дълго между 300 и 400 метра, а дълбочината му е над 30 метра. Работата е много специфична и сложна, затова сега търсим инженери геолози, които да проектират укрепителни съоръжения за свлачището, уточниха от асеновградската община.

Докато ситуацията бъде овладяна, боклукът в двата квартала ще се събира в чували и ще се извозва с микробуси, а по линиите на градския транспорт ще се движат само маршрутки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови