Стадионът за откриването на Мондиал 2014 се срути и уби двама души (видео и снимки)

Николаос-Теодорос Цитиридис 29 ноември 2013 в 12:09 3513 1

Стадион в Сао Паоло се срути у уби двама души.
Стадион в Сао Паоло се срути у уби двама души.

Паднал кран доведе до срутване на голяма площ от стадиона, на който трябва да бъде открито Световното първенство по футбол догодина. При инцидента загинаха двама строителни работници.

Трагедията засили притесненията около готовността на страната да посрещне Мондиала, тъй като много от съоръженията все още не са готови. Стадионът за откриването на купата в Сао Паолу трябваше да бъде завършен до декември по изискване на ФИФА.

Инцидентът е станал в сряда, когато кран е паднал върху една от все още недостроените части на стадиона. На място са загинали двама от работниците, а частта от стадиона е напълно разрушена.

От ФИФА са разпоредили пълно разследване по случая. Говорител на организацията заяви пред медиите, че "сигурността е на първо място по време на такива мероприятия и ще направят всичко възможно, за да намерят причината за трагедията".

Междувременно проблемите в Бразилия с организацията на Световното по футбол продължават. По план строителството на стадионите трябва да е приключи до края на годината, но според запознати довършителните работи ще приключат в края на месец януари 2014 г.

Стадионът за откриването на Световното по футбол се срути и уби двама души Стадионът за откриването на Световното по футбол се срути и уби двама души Стадионът за откриването на Световното по футбол се срути и уби двама души

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews