Спипаха четирима души, докато разфасоват крадено БМВ Х 1

OFFNews 06 февруари 2018 в 13:47 6017 0

Спипаха четирима души, докато разфасоват крадено БМВ Х 1

Снимка МВР

Столичната полиция задържа четирима души, които разкомплектовали на съставните му части краден автомобил БМВ Х 1. 

От МВР съобщиха, че на 4 февруари е получен сигнал за откраднат лек автомобил. След предприетите бързи действия колата била открита в автоморга на бул. „Св. Климент Охридски“.

В момент на разкомплектоване на автомобила на адреса са задържани Х.Т. (42г.), известен като Ицо Турчина. Той бил познат на МВР като "активен криминален контингент" по линия на кражбата на автомобили.

Задържани са и още трима души с инициали В.Т. (49г), И.И. (39г.) и К.И. (30г.), всички от София.

В непосредствена близост до автоморгата е задържана и 35-годишна жена, чиято задача била да наблюдава за евентуално приближаване на полицаи или други нежелани посетители.

В хода на разследването в автоморгата полицаите намерили и иззели части от разкомплектования краден автомобил, регистрационните му табели, изрязана планка с набита рама, техническо средство за заглушаване на сигнали тип „тапа“, множество автоключове.

В автомобилите на двама от мъжете били открити и иззети компютър и техническо средство за привеждане на автомобили в движение, както и незаконно притежаван газов пистолет.

След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура Х.Т. и В. Т. са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл.215 от НК и са им наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови