Спецакция затвори "Капитан Андреево". Задържани са над 33-ма митничари (обновена)

OFFNews 13 декември 2015 в 10:32 4937 0

ГДБОП, ДАНС и Специализираната прокуратура провеждат акция на ГКПП "Капитан Андреево", граничният пункт е затворен. Операцията е за противодействие на корупцията, съобщи говорителят на прокуратурата Малина Александрова, цитирана от Фокус. 

Пунктът е затворен на влизане в България, но е отворен на изхода на страната. Има задържани митничари при специализираната акция на ГКПП Капитан Андреево, съобщиха от полицията в Хасково.

Обновена към 17:00 ч.

Поне 33 митничари бяха арестувани при специализираната акция. Сред задържаните имало и такива, които не за първи път попадат в полезрението на службите.

Зад решетките са служители от две смени, сред тях - и началник смяна. Те са били заловени в момент, в който си разпределяли "заработеното". Организираната група е искала подкупи от водачи на леки коли, автобуси и камиони.

Над 100 митничарски жилища в Хасково, Свиленград, Любимец, Димитровград и Харманли са били обискирани, като са открити около 100 000 лева в различни валути.

Акцията е резултат от 6-месечно разследване, в което са използвани свидетелски показания и специални разузнавателни средства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови