Седмина изгорени живи заради магьосничество в Малави

OFFNews 02 март 2016 в 14:20 5264 1

Малави
Жителите на Малави често практикуват шаманизъм

Седем човека бяха изгорени живи по подозрения в магьосничество в от тълпа в Малави. Саморазправата станала в град Нсане, предаде "Франс прес", като се позова на полицията.  

Подозренията на тълпата били предизвикани от човешки кости, които уж били намерени в жертвите. Множеството се саморазправило с набедените за вещери, заляло ги с бензин и ги запалило, уточняват от полицията в африканската държава.

Шаманизмът, магьосничеството и тотемизмът са широко разпространени в редица африкански страни, припомня агенцията. Наред с християнството и исляма в местните племена се срещат култови обреди, свързани с използване на човешки скелети и кости.

Нсане е главен град на провинция в крайните южни части на Малави. Площта е 1 942 kм² , а населението - 196 000. Температурите тук понякога достигат 52 градуса по Целзий, показва справка в Уикипедия. Хората, живеещи тук, са от племето сена или манг'анджа. Главен език е чичева, но се говорят и португалски, английски, чинхманг'анджа и чисена.

В южните части на провинцията се провеждат ритуали за дъжд. Според легенди преди хиляди години тук бил убит мъж, а кръвта му се оттекла в реката. Всяка година той идва в тяло на питон и разказва на местните каква ще бъде годината.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!