Рухна пешеходен мост край Русе (снимки)

OFFNews 07 февруари 2017 в 14:40 3048 1

Снимка БГНЕС

Ремонт затвори моста в русенското село Басарбово, който разделя селото на две и е част от обходния маршрут по направлението Русе-Бяла. Причината – рухна едната от двете метални пешеходни пътеки, които минават от двете страни на съоръжението, предава БГНЕС.

За щастие инцидентът е станал през нощта и няма пострадали хора. Тъй като за моста се грижи агенция „Пътна инфраструктура“, аварийни екипи започнаха да отстраняват с помощта на кран изгнилата конструкция.

При работата им са скъсали водопровода, който захранва селото, и се е наложило до 3 часа тази нощ екипи на ВиК да отстраняват аварията, за да не се налага Басарбово да се снабдява с вода чрез водоноски.

Движението по моста бе спряно, а хората, които трябва да стигнат от единия край на селото до центъра, бяха сериозни притеснени откъде да минат безопасно. Има притеснения, и че втората пешеходна пътека също може да поддаде, още повече, че според строителя на мостове Игнат Колев тези допълнителни метални конструкции не са направени както трябва.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!