Прокуратурата спря отново разследването за смъртта на Ахмед Емин

Юлиан Христов 14 декември 2011 в 08:53 2031 0

IMG_0937
IMG_0937

Прокуратурата прекрати за втори път разследването за смъртта на Ахмед Емин, началникът на политическия кабинет на Ахмед Доган. Разследването спира, защото не е установено престъпление.

Прокуратурата е разпитала повече от 20 нови свидетели, но никой от тях не е дал повод да се смята, че има убийство. Изготвена е и експертиза на компютъра на починалия, но и след нея не са открити данни, които по някакъв начин да насочат разследващите към версията за убийство, съобщиха за OFFNews от прокуратурата.

Разследването беше подновено през 2010 година заради допълнително събрани показания от барман в резиденцията на ДПС, по-известна като Боянските сараи на Доган. Тогава прокуратурата установи известни разминавания между твърденията на бармана и засечените телефонни разговори. Според показанията на служителя преди смъртта си Емин е имал уговорена среща с партийния си лидер.

Първоначално бяха разпитани 83 свидетели, но никой от тях не е разказал за странно поведение от страна на Ахмед Емин преди самоубийството. Сред разпитаните беше и бащата на Емин - Емин Хюсеин, който е убеден, че синът му не се е самоубил. Пред разследващите той заяви, че синът му е бил убит, но не посочи мотив за това.

Ахмед Емин бе намерен мъртъв на 17 октомври 2008 г. Според разследването Емин е дръпнал спусъка сам, а решението е взел предварително, като е оставил предсмъртно писмо. Експертиза сочи, че в момента на самоубийството си Емин не е бил под въздействие на психотропни вещества.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови