Пожарът в Рила вероятно ще бъде овладян до довечера, щетите не са 'толкова сериозни'

OFFNews 11 август 2021 в 12:52 2104 0

Пожарът в Рила е ограничен от три страни. Смятам, че до довечера ще получим добри новини, които да ни дадат увереност, че сме го надвили. Нещата са под 100-процентов контрол, но въпреки всичко остават два екипа за денонощно наблюдение.

Това заяви директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" гл. комисар Николай Николов за предприетите действия за погасяване на пламъците в Рила.

От думите му стана ясно, че обстановката в страната се нормализира. "Винаги следобед - след 15 ч., обстановката се усложнява заради повишаване на температурите и евентуално излизане на вятър. Около 16 ч. очакваме да завали", обясни комисар Николов. 

"Ако изпълним всичко, което сме планирали, и не възникне ситуация, върху която не можем да влияем, до довечера има всички шансове пожарът да бъде овладян", посочи той.

По думите му има вероятност огънят да е предизвикан от турист. Основната версия, по която се работи, е именно тази. Николов допълни, че около 15 дка са засегнати от огъня, но щетите не са толкова сериозни. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови