Пожарът в оръжейните складове на Емилиян Гебрев е потушен (допълнена)

OFFNews 01 август 2022 в 09:00 3885 2

Гебрев

Снимка БГНЕС

Емилиян Гебрев

Пожарът, който вчера избухна в складовете за боеприпаси край Карнобат, е потушен напълно, но пътят все още е отцепен.

Все още не се допуска никой в складовете, защото се изчаква да мине срокът от 72 часа, преди да бъдат допуснати разследващите.

Едва тогава ще се търсят причините за възникването на огъня. Една от версиите е за умишлен палеж.

"Обстановката е спокойна, няма напрежение, няма паника в града. Вчера към 19 часа е извършен втори оглед с дрон. Компетентните институции изчакват времето от 72 часа, за да може да се влезе", заяви зам.-кметът на Карнобат Стефка Иванова пред БНТ.

Пътят откъм Соколово е отцепен с оглед безопасност, но има общински път по който се стига до съответните населени места.

Първоначално бе съобщено за взрив в складове за боеприпаси с отпаднала необходимост край Карнобат. По-късно от полицията съобщиха, че не е имало взрив, а е избухнал пожар. Складовата база е собственост на фирмата на българския оръжеен производител и търговец Емилиян Гебрев.

Според Гебрев е имало нарушаване на външния периметър около складовете и обяви, че е разочарован от работата на властите.

"Има записи, охраната не е напуснала поста си. След сигнала на системата за движение в периметъра, охранителят е тръгнал да провери какво се случва. И добре, че не е стигнал до мястото преди взрива", коментира Гебрев днес пред Нова тв.

"За момента няма нищо ново. Оттук нататък започва тежката работа по почистване и унищожаване на невзривилите се боеприпаси. Дай Боже да започне и някакво разследване, което да не бъде, както в предишния случай – в продължение на 10 г. да няма резултат, независимо от чуждата помощ, оказана на нашите разследващи", допълни той.

Гебрев бе категоричен, че в склада край Карнобат не е имало продукция, която може да отиде в Украйна. В помещенията имало снети от употреба преди години танкови снаряди, имало и натовски боеприпаси, които не се използвали във войната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

706

2

order

01.08 2022 в 13:12

Още ли не са се явили Петров и Беширов... тия май ще се окажат англосаксци, щото колко пъти вече не ползват оригинала новичок, а само ментето АНГЛИчок, което до сега не е гътнало никой нарочен... А е доказано, че някой ако го барне само с пръстче, честито!!!

-240

1

редовно четящ

01.08 2022 в 10:23

Щом рапонът и кремълските лакеи събориха правителството, гру се развихри на наша територия по отколешна традиция.