Емилиян Гебрев: Има нарушаване на външния периметър около складовете

Той твърди, че има хора, които имат интерес от пожара в оръжейните складове

OFFNews 31 юли 2022 в 16:58 6399 6

Архив

Снимка БГНЕС

Емилиян Гебрев

Емилиян Гебрев, собственик на складовата база край Карнобат, в която избухнаха пожар тази сутрин, заяви в предаването "120 минути" на бТВ, че е имало нарушаване на външния периметър около взривените складове за оръжия.

Той добави, че е разочарован от работана на властите по случая.

По-рано през деня пред БНТ той отказа да коментира дали е имало умисъл зад инцидента.

"Аз със сигурност не мога да кажа, защото това е работа на разследващите. Само знам какво се е случило, а те вече ще си потвърждават версиите, които имат. Сутринта на складовия район алармата е дала нарушение и след даването на нарушение, няколко минути след това е произтекъл този взрив. От наша страна каквото е трябвало да се предприеме, е предприето като цяло. Ние винаги сме ги предприемали и ги държим, но що се касае за цялостната работа, държавата е тази, която трябва да се грижи за своите стратегически обекти. В тази посока държавата най-малко трябва да изслуша всички заинтересовани в случая и на базата на това нещо да се вземат най-правилните, разумни неща. Това е елементарно, стига някой да иска".

По-рано пред Нова телевизия той заяви, че няма как да се случи самовъзпламеняване, защото има определени изисквания, които трябва да се спазят и когато се спазени.

"Просто няма как да се случи такова нещо(...) все едно чешмата ви е затворена, а вкъщи да стане наводнение", твърди той.

Гебрев намеква още, че има хора, които имат интерес от взривовете:

"След като се случва – значи имат интерес. То така от самосебе си няма как да се случи. Аз мога да имам подозрения до безкрай, но те реални ли са, не са ли истински… Поради това има разследващи, на които това им е работата – да го свършат, да го завършат, след това да дадат гласност и да знае обществото какво се случва."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1220

7

хr4

31.07 2022 в 23:21

Какво сложно има? Те си получават копейките от пасоля, а българите и България кучета ги яли.

-60

6

офф бее

31.07 2022 в 21:31

Абе, тука сте кретен до кретена - българин, в България, с българска фирма, която плаща данъците си тук и дава работа на една камара хора, плаща пенсиите на майките и бащите ви, както и социалните ви помощи (щото едва ли можете да си намерите нормална работа), и вие серете срещу това...

Е не го разбирам, честно!

-240

3

редовно четящ

31.07 2022 в 17:53

Руzия - страна на кръв и мръсотия. Руснак е мръсна дума по целия свят!

2099

2

Mateevk

31.07 2022 в 17:47

Пречи ли нещо да е работа на гаднярите от ГРУ? На фона на случващото се от вече над 5 месеца в Украйна и по повод на войната там нищо повече не може да ме изненада от страна на руснаците. Тези хора скрупули нямат. А ценностите им са ми напълно непонятни, също както словата на първите им лъжци начело с Путин.
 
X

Да помогнем на украинските деца!